Itt a tavasz!

Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

Hirdetés

NVIDIA grafikus kártyák

GeForce GTX videokártyák

Sírtunk már eleget az NVIDIA RTX szériájának árazásán – ehhez képest az új GTX-ek egész elfogadható árcédulát kaptak, különösen akkor, ha még akciósan is árulják őket. Azok számára, akiknek nincs szükségük az „R” jelentette plusz képességekre, a PCX-nél például 105 000 forintért vásárolhatják meg az MSI GTX 1660 Ti kártyáját, mégpedig az Armor OC verziót, mely két Torx 2.0 ventilátort használ a hűtésre, szokás szerint félpasszív beállításokkal, így általános használat közben pisszenést sem hallunk a VGA felől.


[+]

OC-s modellről lévén szó, az órajelek az alapbeállításhoz képest magasabbak, ez a boost esetében 1860 MHz-et jelent, míg a 6 GB GDDR6 memória 12 Gbps sávszélességet biztosít. A kártya beépítéséhez kétfoglalatnyi helyet kell szabadon hagynunk, és felfelé is viszonylag magas, ám legalább nem hosszú, hiszen 243 x 129 x 42 mm-es. Kimenetekből három DisplayPort és egy HDMI áll rendelkezésre.


[+]

A Gaming X széria az Armornál valamivel feljebb helyezkedik el az MSI palettáján, így egy kicsit drágábban, 112 000 forintért lehet a miénk három év garanciával a MSI GTX 1660 Ti Gaming X modell, mely szintén duplaventilátoros hűtéssel rendelkezik, de ez már a TORX 3.0 ventilátorokra épül, és valamivel nagyobb hatásfokú, így az órajelek is magasabbak lehetnek. Ez ebben az esetben 1875 MHz-es boost frekvenciát jelent, de extra még a ventilátorok körül bekapcsolható LED világítás is. A kártya 247 x 127 x 46 mm-es, tehát befér két helyre, a csatlakozókínálat pedig itt is három DP + egy HDMI.

GeForce RTX videokártyák

Ha mégis meg tudjuk engedni magunknak az RTX kártyákat, akkor érdemes tudni, hogy VGA-akció van a Foramaxnál is, aminek keretében olcsóbban adnak pár felső- és csúcskategóriás grafikus kártyát is. Így 186 900 forintba kerül a három év garanciával rendelkező MSI RTX 2070 Gaming, a maga kétventilátoros hűtésével, RGB LED-es fényeivel és a három DisplayPort, egy HDMI és egy Type-C konnektorból álló kivezetés-gyűjteményével.


[+]

Ez a kártya már nem elégszik meg kétfoglalatnyi hellyel, három kell neki, teljes mérete pedig 295 x 140 x 56 mm. A méretesebb hűtés tömegén is meglátszik, hiszen közel 1,5 kg-ot kell megtartania a foglalatnak és a ház csavarjainak, illetve itt már az energiaellátásról is dupla kiegészítő csatlakozóval kell gondoskodni, a tápegységünknek egy 8 és egy 6 tűs PCIe konnektort kell biztosítania. A GPU-tól 1620 MHz-es boost órajelre számíthatunk, a 8 GB GDDR6 memória pedig 14 Gbps sávszélességet kínál.


[+]

Egy lépcsőfokkal feljebb, 275 990 forintért kapjuk meg a szintén három év garanciával érkező MSI 2080 Gaming X Triót, amely az általunk tesztelt 2080 Ti Trio X kisebb testvére. A névből is látszik, hogy ez már egy abszolút fullos kivitel, háromventilátoros hűtéssel és ehhez passzoló mérettel, ami 327 x 140 x 56 mm-t jelent. Itt már jelen van minden extra, ideértve a teljes, Mystic Light-kompatilis RGB kivilágítást és az NVLINK-et. Csatlakozóból ugyanazt kapjuk, mint a kisebb testvérnél, viszont az extra tápellátáshoz már két 8 tűs konnektorra lesz szükségünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

 • Tavaszi hardvercsokor

  Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

Előzmények

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Viszlát tél, helló akciók!

  Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

 • Tavaszi százalékok

  A héten házak, játékos perifériák és más kiegészítők árai csökkentek, de a nyomtatókat is elérték az akciók.

 • Ajánlatok a farsangi időszakra

  Lassan búcsúzik a tél, érkezik a tavasz, ennek örömére számos hardvert olcsóbban vásárolhatunk meg.

Hirdetés