Hirdetés

2019. május 25., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hódarás akciók

Elmúlt a fekete péntek, de ez nem jelenti azt, hogy ne kínálnának akciós termékeket a boltok: a következő oldalakon ezek közül mutatunk párat.

Adattárolók


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A PCX ezen a héten a monitorok és az SSD-k területén látta érdemesnek az akciózást, így olcsóbb lett például a Gigabyte belépőszintű, 120 GB kapacitást kínáló meghajtója, melyet így körülbelül 9000 forintért vihetünk haza.


[+]

A Gigabyte neve nem tartozik az elsők közé, amelyik eszünkbe jut egy SSD kapcsán, pedig jelen esetben egy klasszikus, 2,5”-es, SATA interfésszel ellátott termékről beszélünk, melynek drágább, NVMe változatát múlt héten egyébként ajánlottuk is. A most sorra kerülő modell 380 MB/s írási és 500 MB/s olvasási sebességet ígér, a várható élettartam eléri a 2 millió üzemórát, a garancia pedig három év. A korlátozott sebesség és kapacitás alapján egyértelműen az olcsóbb konfigurációkhoz vagy régebbi, lassúcska noteszgép fejlesztéséhez ajánlható, oda viszont nyugodtan, hiszen egy lassú HDD-t kiegészítve vagy lecserélve érzésre sokat gyorsíthatunk az adott számítógépen.


[+]

Az ismertebb SSD-márkákra áttérve, szintén 120 GB-os kapacitásban, 10 000 forintért vásárolhatjuk meg a Kingston UV500 szériájának M.2 csatlakozós példányát. Itt csak a konnektor M.2, az interfész SATA, tehát adatátviteli sebességben be kell érnünk például 320 MB/s-mal, ami az írás maximális tempóját illeti. A garancia öt év, ami nem rossz egy SSD-nél.


[+]

Komolyabb kapacitást és teljesítményt kínál a Samsung 860 EVO sorozata, mely szintén SATA interfészre épül, és több méretben is piacon van. Az akciós kínálatban a 250 GB-os verzió például 17 000 forintért, három év garanciával vásárolható meg, míg az 500 GB-os példány, amihez tulajdonképpen már kiegészítő HDD sem kell, 27 000 forintba kerül. Ez utóbbit öt év garanciával kapjuk, és a gyári adatok szerint 550 MB/s maximális olvasási és 520 MB/s írási sebességre számíthatunk tőle, ami egyértelműen a SATA, és nem a flashmemória korlátját jelenti. A Kingston UV500, illetve a Samsung 860 EVO széria egyébként már szerepelt nálunk is SSD-tesztekben, ahol részletesen is foglalkoztunk velük.


[+]

Adattároló, csak éppen külső és hálózati a NAS is: a Terramaster F2-220 például 59 900 forint. Erről az eszközről részletes tesztet is készítettünk korábban, és röviden összefoglalva: a készülék gyors, sok szolgáltatással rendelkezik és csendes is, így ezért az árért nem is rossz ajánlat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Hónapbúcsúztató ajánlatok

  Bár (nagyjából) véget ért az idei Black Friday, ettől függetlenül november utolsó hétvégéjére is maradtak ajánlataink.

 • Hardverek az őszi melegben

  Ajánlónkba többek között notebookokat, monitorokat, processzorokat és más hardvereket válogattunk össze.

 • Hardverajánlatok mindenszentekre

  Extra hosszú hétvégénk van ismét, de ez nem jelenti azt, hogy ne akadna pár akciós termék a boltokban!

 • Ajánlatok az őszi szünetre

  Notebookok játékra és munkára, RTX 2080-as grafikus kártyák, monitorok és multimédiás kütyük is elfértek heti ajánlónkban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.