Hirdetés

Hardverturmix Fekete Péntek idején

Alaplapokkal, tápegységekkel és számítógépházakkal készültünk, és egy noteszgép is beköszön háromféle konfigurációban.

Hirdetés

Számítógépházak II.

A Raijintek Paean M névre hallgató, Mini-ITX-es és microATX-es lapokkal kompatibilis, 5 bővítőhelyes, nyitott ház legfeljebb 140 mm magasra nőtt CPU-hűtőket és 430 mm-es videokártyákat támogat, és három 2,5 hüvelykes, egy 3,5 hüvelykes meghajtónak, továbbá egy 120/140/240/280 mm-es radiátornak szolgálhat menedékül. Különféle eszközeinket két USB 3.0 és két USB 2.0 konnektorba, netán a két audio jackbe csatlakoztathatjuk. Maga a váz 1 mm vastagságú SPCC acél, míg a többi elem 3 mm-es, homokfúvott alumíniumból készült, de az edzett üvegből sincs hiány. A meglehetősen szellős, egyedi megjelenésű géplakot kb. 30 000 forint kifizetését követően vehetjük birtokba.

Raijintek Paean M
Raijintek Paean M [+]

A Jonsbo kifejezetten elegáns, 39 000 forint könyékén kapható, U5 Silver nevezetű házának külső részét 2 mm-es alumínium-magnézium ötvözetből, vázát 0,8 mm-es SGCC acélból gyártották és a Mini-ITX-es/microATX-es/ATX-es deszkákat, 160 mm magas processzorhűtőket, 350 mm hosszú VGA-kat és két-két 2,5/3,5 hüvelykes (vagy négy 2,5 hüvelykes) háttértárolót elszállásolni képes belterére mindkét oldalon edzett üveglapon keresztül nyílik rálátás. Összesen hat ventilátor (kettő felül, három alul, egy hátul) és két radiátor számára alakítottak ki furatokat, a porszűrők és a PCI bővítőhelyek száma kettő, valamint hét, az előlapi csatlakozópanelen a szokásos portok várják a használatba vételt.

Jonsbo U5 Silver
Jonsbo U5 Silver [+]

A durván 43 000 forintos, két bővítőhelyes, Mini-ITX/DTX-es Jonsbo V8 ház is az alumínium-magnézium kültakaróra esküszik, és az elejében egy 200 mm-es légkavaró serénykedik, amit még kettő 120 mm-es és egy 120 vagy 140 mm-es példánnyal toldhatunk meg. Bár egy határozottan kompakt (260 x 249,5 x 390 mm, 5,8 kilogramm) megoldásról van szó, a burkolatból egyetlen mozdulattal kihúzható belsőben akár 195 mm magas CPU-hűtő, 330 mm hosszú videokártya és egy 2,5 hüvelykes, továbbá két 3,5 hüvelykes tároló is elfér, bár a tápegység vonatkozásában SFX/SFX-L-es modellekre leszünk korlátozva. Az előlapi kivezetések között itt már USB Type-C port is található.

Jonsbo V8
Jonsbo V8 [+]

A Raijintek 60 000 forintos összeghatáron lavírozó, 8 bővítőhelyes, E-ATX-es Coeus EVO TC-jében 175 mm-es processzorhűtőt, 350 mm-es grafikus vezérlőt, négy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót és nyolc ventilátort állíthatunk csatasorba (melyekből négy 120 mm-es a vásár részét képezi, ráadásul színesen világítanak is), de természetesen radiátorokból sem kell megelégednünk kettőnél kevesebbel.

Raijintek Coeus EVO TC
Raijintek Coeus EVO TC [+]

A vízhűtések csövezéséhez kivágásokkal tarkított far kivételével mindegyik oldalt (edzett) üveglapok határolják a házat, elülső részén pedig az audio jackek és a két USB 3.0 konnektor társaságában újból feltűnik a Type-C. Nem csupán a talpak, de a felül található hordozófogantyúk is gumibevonatot kaptak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Hóvégi hardvermustra

    Komponensek mellett házakat, gamer székeket és olcsó M.2 SSD-ket vettünk lajstromba.

Előzmények

Hirdetés