Hirdetés

Hardverturmix Fekete Péntek idején

Alaplapokkal, tápegységekkel és számítógépházakkal készültünk, és egy noteszgép is beköszön háromféle konfigurációban.

Hirdetés

Számítógépházak I.

Megesik, hogy mikor ház után kutatunk, nincs szükségünk komolyabb darabra, nem szempont az über minőség, szellőzés vagy bővíthetőség, csupán valamilyen egyszerű kis dobozba szeretnénk bepakolni hardvereinket. Ilyen esetben szóba jöhet a nagyjából 7000 forintos árcédulát viselő, 7 bővítőhelyes, 0,4 mm vastag acélvázzal érkező, Mini-ITX és ATX formátumú deszkák fogadására felkészített Riotoro CR101BE, melyen még egy 5,25 hüvelyes, külső beépítőkeret is található, így nem csak a további két-két belső, 5,25, illetve 3,5 hüvelykes vagy a magányos, 2,5 hüvelykes rögzítőpontokra vagyunk utalva. A processzorhűtők 160 mm-es magasságig, a videokártyák 350 mm-es hosszúságig férnek el a kétezres éveket idéző beltérben, és legfeljebb 4 ventilátor (három 120 mm-es és egy 80 vagy 90 mm-es) szolgáltathatja a hűsítő fuvallatokat, sőt előre még egy 120 mm-es radiátort is beépíthetünk.

Riotoro CR101BE
Riotoro CR101BE [+]

Néhány ligával feljebb áll a startvonalhoz a körülbelül 24 000 forintot kóstáló, fekete és fehér színben egyaránt elérhető Phanteks P360A ház. A 465 mm magas, 200 mm széles és 455 mm mély, panorámás miditoronyban ATX-es vagy kisebb lapokat foghatunk munkára, és még az E-ATX sincs kívül a körön, ha a 280 mm-es szélességet nem lépjük túl. Az előlapon finom szövésű háló feszül (ami porszűrőként működik), a légáramlatokat pedig maximum 5 ventilátor biztosíthatja, melyek közül két, 120 mm-es, DRGB-s példányt alapból megkapunk előre, miközben radiátorokból három fér el, a legnagyobb 280 mm-es lehet. Az alaplapi tálca mögött bőséges, 36 mm-es hely áll rendelkezésünkre a kábeldzsungelt megregulázni.

Phanteks P360A Phanteks P360A Phanteks P360A [+]

CPU-hűtőnk 160 mm magasra, grafikus vezérlőnk 400 mm hosszúra nőhet és utóbbit, akár függőleges helyzetben is közszemlére tehetjük egy utólag megvásárolt keret segítségével. Háttértárolókból két 2,5/3,5 hüvelykeset, valamint két (opcionális kiegészítővel három) 2,5 hüvelykeset helyezhetünk el belül. A tetúlaőp jobb szélén, elöl két USB 3.0 aljzat és két audio jack csücsül a LED-ek színét és effektjeit dirigáló gombok és a ki-/bekapcsoló mellett.

Megközelítőleg 27 000 forintot kérnek el a 0,75 mm vastag SGCC acélvázas, oldalán edzett üveget hordó Lian Li LANCOOL 215 toronyért, ami a Phanteks P360A specifikációival megegyező alaplapoknak, 166 mm magas processzorhűtőknek, 370 mm hosszú VGA-knak, hét légkavarónak, két radiátornak, két 2,5 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes (vagy három 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes) adattárnak adhat otthont.

Lian Li LANCOOL 215
Lian Li LANCOOL 215 [+]

Pénzünkért cserébe előre kettő, a Lian Li felirat világításával szinkronban lévő, 200 mm-es, fényorgonával meghintett, 800 rpm-es ventilátort (meg egy hátul megülő, 120 mm-es, 1100 rpm-es, "natúr" darabot), egy hozzájuk tartozó kontrollert és két porszűrő betétet kapunk (de az elöl terpeszkedő fémrács szintén ekként funkcionál), míg a kábelmenedzsmentet tépőzárak teszik könnyebbé. Igény esetén vertikális GPU-készlettel és a tápkamra alsó részére rakható, diffúzoros LED csíkkal bővíthetjük arzenálunkat, ám ezekért már külön kell fizetnünk. A tetőlap jobb szélén, elöl két USB 3.0 csatlakozó, egy kombójack és egy LED-eket vezérlő gomb állomásozik az áram és reset kapcsoló közelében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Hóvégi hardvermustra

    Komponensek mellett házakat, gamer székeket és olcsó M.2 SSD-ket vettünk lajstromba.

Előzmények

Hirdetés