Hirdetés

Hardverek iskolakezdésre

Megnéztük, mit kínálanak a hardverboltok a nemsokára kezdődő tanévre, de azért a szórakozásra szánt vasak sem maradtak ki a válogatásból.

Hirdetés

Iskolakezdésre


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Lassan, de biztosan közeledik a nyári vakáció vége, jön az iskola – ideális pillanat ez egy új számítógép beszerzésére. A Foramax Computers Game Premium PC DDR4 G3 nem csak munkára, hanem a nevéből sejthetően játékra is jó lehet. Processzora 3,5 GHz-re felpörgő, négymagos Intel Core i5-7400, ami egy egyszerű kis Asus H110M-K alaplapba került, mellé 8 GB memóriát és 1 TB-os merevlemezt tettek. A játékok futtatásáról 4 GB-os GeForce GTX 1050 Ti gondoskodik. A hardvert DeepCool Tesseract házba költöztették és 500 wattos táppal hajtották meg. Az összeállítás ára három év garanciával 174 900 forint, és az egész országban ingyen kiszállítják. Mi legfeljebb egy kisebb SSD-t tennénk hozzá az általános fürgeségét növelendő.

Jó kis kedvező árú monitor lehet a fenti konfig mellé a Dell S2218H. A 22 hüvelykes kijelző IPS paneles, állványa egyszerű, D-Sub és HDMI képbemenettel látták el. Ára három év garanciával 41 900 forint. Van nagyobb, 27 hüvelykes verziója is Dell S2718HN néven, szintén IPS panellel, Full HD felbontással és azonos csatlakozókínálattal, 70 000 forintért. További extrája, hogy támogatja a FreeSyncet, igaz, csak 60 Hz-es frekvenciáig. Teljesen más kategóriába tartozik a Dell S2718D monitor, ami többe kerül, mint 22"-es társa és az imént bemutatott gamer PC együtt. Az ultravékony kávájú 27 hüvelykesben IPS panel van 2560x1440 pixeles felbontással, a képet HDMI csatlakozón keresztül fogadja, és vannak USB 3.0 csatlakozói, még Type-C formátumú is. Legfőbb különlegesége, hogy tud HDR megjelenítést, ezért megkérik az árát: három év garanciával 219 900 forintért vihetjük haza.

Az iskolába járó embereknek rendszerint számos, nyomtatással kapcsolatos feladata adódik. Aki a fekete-fehér mellett színes nyomatokat is szeretne, az a tintás megoldásokkal jár a legjobban, és persze egy szkenner is jól jöhet. A legolcsóbban megvehető gépekkel általában az a gond, hogy kis kapacitású patronjaik és egyszerű felépítésük miatt fajlagosan elég magas a nyomtatási költségük. Az Epson L386 a maga 54 990 forintos árával nem a legolcsóbb, de már a kezdő csomagban 13 000 fekete-fehér és 6500 színes oldal kinyomtatására elegendő festék van, ami akár húsz-harmincszorosa az egyszerűbb modellek képességeinek. Tetején ott a lapolvasó, ráadásul a könnyebb kezelés érdekében Wi-Fin keresztül is kapcsolódhatunk rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardverújdonságok nyár végén

  Grafikus kártyákat, monitorokat, játékos kiegészítőket és notebookokat válogattunk a hazai felhozatalból.

 • Friss hardverek őszre

  Sokmagos processzor, grafikus kártyák, gamer kiegészítők és sok más érdekesség került aktuális válogatásunkba.

 • Hardverpiaci betekintés

  Merevlemezekkel, játékos kiegészítőkkel, hatalmas monitorokkal és AMD processzoros notebookokkal készültünk a héten.

 • Ajándékötletek a Mikulásnak

  Válogatásunkban nem csak a gyerekekre, hanem a játékos kedvű felnőttekre is gondoltunk.

Előzmények

Hirdetés