Hirdetés

Hardverek nem csak iskolába járóknak

Házak, tápok

Egyre elterjedtebbé válnak a notebookok a hagyományos, főleg az egyedileg épített PC-kkel szemben, de talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, oldalunk regisztrált tagjainak nagy része még mindig szereti inkább maga összerakni számítógépét, melynek leginkább szem előtt lévő alkatrésze egyértelműen a ház. Az NZXT H szériájának megalkotásánál elsődlegesen a letisztultságot tartották szem előtt, ráadásul mindezt viszonylag alacsony árazás mellett tették.


[+]

Az NZXT H500 a PCX kínálatában 22 300 forint körüli áron vihető haza, ami egy jó minőségű, ATX méretű modellnél egyáltalán nem számít soknak. Az alaplapi kábelek elrejtése ízlésesen, egy külön elemmel oldható meg, mely ráadásul a ház fehér színével is megegyezik. Az elrendezés a szokásos alsótápos megoldás, itt kapott még helyet egy két HDD-t fogadó keret is, míg az SSD-ket az alaplaptálca hátoldalára és a tápegység takarólemezére tudjuk felfogatni. Az I/O panelre két-két USB 3.1 és 3,5 mm-es jack csatlakozó került, ventilátorból pedig kettőt már a gyárban beszereltek a házba, egyet a tetőlemez alá és egyet hátra.


[+]

Valamivel többe, 30 800 forintba kerül a Cooler Master MasterCase H500, cserébe a beltérbe E-ATX formátumú alaplapot is szerelhetünk, továbbá a gyári tartozékok között két 200 milliméteres, RGB LED-ekkel ellátott ventilátort, valamint egy hozzájuk tartozó kontrollert is találunk. Egy ekkora behemótot már nem olyan egyszerű mozgatni, így az extrák közé sorolhatjuk a csatlakozók mögött kialakított fogantyút, a jó szellőzés érdekében pedig a lyuggatott előlap mellett a tetőre is porszűrővel takart rácsozás került.


[+]

A tápegység is azon komponensek közé tartozik, melyet elsők között érdemes kiválasztani, hiszen nem érdemes a lista összeállítása után megmaradt apróból választani egy véletlenszerű modellt, jobb egyszer többet költeni rá, mint utólag új gépet venni. Az ajánlott márkák közé sorolt be quiet! System Power 9 sorozatának 500 wattos modellje három év garancia társaságában 17 500 forintba kerül, amiért cserébe moduláris kialakítást ugyan nem kapunk, de szövetborítású kábelt, 80+ bronz minősítést és két darab 6+2 pines csatlakozót igen.

18 500 forintért már 650 wattos tápot is kapunk, például a Chieftectől, mely ugyan csak két év garanciát tudhat magáénak, nem úgy ismerjük őket, hogy ne lehetne rájuk bízni gépünk biztonságát a második év leteltével. Persze ehhez nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen terhelést engedhetünk rá: az 5 és 3,3 voltos ágakon 22 amper a maximum, a 12 voltos ágakon pedig 26 amper. A hűtésről egy 140 milliméteres ventilátor gondoskodik, így a megbízhatóság mellett az alacsonyabb zajszint is hozzájárul majd ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk éjjel.

SidCorky

Hirdetés

Azóta történt

 • Szeptemberi ajánlatok

  Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

Előzmények

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

 • Felpörgés az iskolára

  Ez a hétvége sok családban a tolltartók, hurkapálca vagy zsírkréta beszerzéséről szól, de azért az IT területén is vannak akciók.

 • Akciók augusztus 20. előtt

  Közeledik a nyár vége, így egyre több irodaszer és benti játéknál használható eszköz kerül fel más hardverek mellett a boltok akciós listájára.

 • Verőfényes akciók

  A hordozható számítógépek mellett perifériákkal és hűtési megoldásokkal készültünk a napos hétvégére.

Hirdetés