Hirdetés

Hardverek hada a nyárias napsütésben

Billentyűzetek és ultrakönnyű egerek mellett alaplapok és menetkész számítógépek kerültek eheti gyűjtésünkbe.

Hirdetés

Billentyűzetek

A Redragon márkanevet már többször is említettük hasábjainkon, most pedig ismét elővettük a brandet, ezúttal főleg billentyűzeteik közül szemezgetve – kiegészítve egy érdekes csomaggal a felsorolás legvégén. Ár és méret szerint is felfelé haladva a 18 810 forintos Redragon Dark Avenger RGB billentyűzettel kezdjük a sort, mely a képen is látható módon numerikus számsor nélküli kialakítást kapott, kiosztása pedig magyar nyelvű.

Redragon Dark Avenger RGB
Redragon Dark Avenger RGB [+]

Az ellenálló műanyagból készült kupakok alatt – sajnos ismeretlen gyártmányú – barna mechanikus kapcsolókat találunk, melyek a gyártó állítása szerint az 50 millió leütést és kibírják, a dizájnhoz pedig nagyban hozzájárul a gombok RGB-s háttérvilágítása is, mely 9 különböző effektet képes megjeleníteni. A billentyűzet szövetborítású USB kábelen csatlakozik a számítógéphez, de ebben talán semmi meglepő nincs, hiszen ennyi pénzért ritkának számítanak a vezeték nélküli megoldások.

Redragon Varuna RGB
Redragon Varuna RGB [+]

Árban kicsit feljebb lépve, 20 190, illetve 20 590 forintért teljes kiosztású, magyar nyelvű billentyűzeteket is találunk a Redragon kínálatában a Varuna RGB és Kala RGB modell képében. Előbbi kicsit „gameresebb” vonalvezetéssel lett megáldva, míg utóbbi letisztultabb, szögletes kialakítást kapott, de a mechanikus kapcsolók típusa is eltérő a két eszköz esetében: a Varuna kattogósabb, kék színű switcheket kapott, a Kala pedig barna kapcsolókat használ.

Redragon Kala RGB
Redragon Kala RGB [+]

Természetesen egyik modellből sem maradt ki az RGB világítás, amiért viszont a Kala jobb választás lehet, az a mellékelt 8 db extra kapcsoló (2-2 db kék, barna, piros és fekete), illetve, hogy a kupakok double-shot technológiával készültek, nem pedig egyszerű mártásos technikával lettek festve.

Redragon Amsa-Pro
Redragon Amsa-Pro [+]

A 26 790 forintos Redragon Amsa-Pro külsőre nagyon hasonlít a Varuna RGB-re, valamint kicsomagolás közben is ismerős alkatrészekkel találkozhatunk, nevezetesen a 8 extra kapcsolóval, az igazi érdekesség azonban a kupakok alatt található. Az Amsa-Pro is mechanikus kapcsolókat használ, ezek azonban lézeresek, azaz a lenyomás a fénysugár megszakításával kerül regisztrálásra. Ennek a megoldásnak nem csak a rövidebb válaszidő az előnye, hanem a tartósság is, hiszen míg a fent felsorolt billentyűzetek kapcsolói 50, addig az Amsa-Pro switchei 100 millió leütésre vannak hitelesítve.


[+]

Végezetül említést érdemel még a Redragon érdekes három az egyben csomagja, mely 26 820 forintért nem csak egy Redragon K585 kiegészítő billentyűzetet és egy M721 jelölésű optikai egeret, de egy GA-200-as adaptert is magában rejt, melynek segítségével a Redragon, vagy akár más gyártó perifériáit tudjuk Xbox, Nintendo vagy Playstation konzolokra kötni. Persze a billentyűzet és az egér már önmagában is érdekes, hiszen előbbi kupakjai alatt kék színű mechanikus kapcsolókat találunk, az eszköz tetején és két oldalán pedig extra makrógombok kaptak helyet, míg az egér összesen 10 gombjával, 5, fedélzeti memóriában tárolt profiljával és a 32 000 dpi érzékenységre képes érzékelőjével akár haladóbb játékosok számára is opció lehet. Persze a csomag egyik tagjáról sem maradhatott le a világítás, de sajnos csak a billentyűzet és az egér képes színes fények megjelenítésére, az adapterben található LED-ek kizárólag piros színnel világítanak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Helló nyár, helló akciók!

  Utolsó májusi összeállításunkban PC-k, gépházak, játékhoz való kiegészítők és notebookok szerepelnek.

Előzmények

 • Nyárváró hardvercsokor

  Ezen a héten számítógépházak, notebookok, asztali számítógépek és más érdekességek kerültek terítékre.

 • Újabb hardverek a home office-ba, vagy csak úgy

  Munkára és játékra is alkalmas eszközök mellett néhány érdekes, extrém megjelenésű gépházat is bemutatunk.

 • Itt van május eleje

  Ajánlónkban PC-k, tápegységek, számítógépházak és különböző számítógépes kiegészítők kerülnek elő.

 • Április végi gyűjtemény

  Notebookok, számítógépek, hálózati eszközök és pár érdekesebb hűtés fért bele heti válogatásunkba.

Hirdetés