Hirdetés

Hardverek hada a nyárias napsütésben

Billentyűzetek és ultrakönnyű egerek mellett alaplapok és menetkész számítógépek kerültek eheti gyűjtésünkbe.

Hirdetés

Alaplapok

A következő kvartettet szintén a Foramax kínálatából választottuk. A négy alaplap mindegyik tagja az újdonságnak számító, LGA1200 foglalattal és Intel Z490-es chipsettel büszkélkedhet, továbbá mind a négy modellre igaz, hogy ATX formátumúak, ennek megfelelően pedig négy darab DDR4-es memóriaslottal rendelkeznek – részleteiket tekintve azonban már jelentős eltéréseket találunk.

ASUS ROG Strix Z490-F Gaming
ASUS ROG Strix Z490-F Gaming [+]

A három év garanciával 110 900, illetve 126 400 forintba kerülő ASUS ROG Strix Z490-F és Z490-E Gaming modell másik két társukhoz képest alacsonyabb árkategóriában versenyeznek, de azért még így sem mondanánk, hogy olcsó termékek lennének, ez pedig a tulajdonságaikon is látszik. Mindkét verzió kezeli például a 4800 MHz-en ketyegő memóriákat, előbbi ráadásul Intel XMP támogatást is kapott, de USB Type-C portból és M.2-22110 foglalatból is jutott mindkettőre, ahogy az Aura RGB világítás sem maradhatott le. Ami a legfontosabb eltérés a két lap között, az a vezeték nélküli kapcsolatok támogatása, ugyanis míg a Z490-E-be Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 modul is került, addig a Z490-F-ből ezek kimaradtak – cserébe mindkét lapon találunk egy-egy 2,5 gigabit sebességre képes Ethernet portot.

ASUS ROG Strix Z490-E Gaming
ASUS ROG Strix Z490-E Gaming [+]

A 176 600 forintos ASUS ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) és 209 800 forintos ROG Maximus XII Formula modell több pontban is előrelépést jelent Strix-es társaikhoz képest, akiknek pedig ezek fontos tényezők, azoknak megérheti kifizetni a felárat. Mindkét lap rendelkezik például Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 támogatással, de vezetékes kapcsolatok szempontjából is többre képesek. A Maximus XII Hero egy Marvell AQtion AQC111C típusú, a Maximus XII Formula pedig egy AQtion AQC107C hálózati vezérlőt tudhat magáénak, ezzel előbbi 5, utóbbi pedig 10 gigabites tempóra képes.

ASUS ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi)
ASUS ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) [+]

ROG termék lévén természetesen mindkét alaplap rendelkezik beépített RGB világítással is, aminek viszont játék közben hasznát is vesszük és nem csak a ház belterét nézegetve tölt el elégedettséggel, az a mindkét eszközön megtalálható ROG SupremeFX S1220 audiokontroller. Mindkét verzió támogatja a 7.1 térhangzást, illetve a 32 bites, 192 kHz-es anyagok lejátszását, a japán gyártmányú kondenzátorok, illetve az aranybevonattal ellátott jack csatlakozók pedig valamennyire garantálják az alaplapi vezérlők között kiemelkedőnek számító hangminőséget.

ASUS ROG Maximus XII Formula
ASUS ROG Maximus XII Formula [+]

Mind a négy felsorolt ASUS alaplapra igaz, hogy vásárláskor most ajándékot is kapunk melléjük: a két ROG Strix szériás modellhez egy ASUS ROG Gladius II Core egér jár, míg a két ROG Maximus esetében egy ROG Cetra headsetet találunk a csomagban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Helló nyár, helló akciók!

  Utolsó májusi összeállításunkban PC-k, gépházak, játékhoz való kiegészítők és notebookok szerepelnek.

Előzmények

 • Nyárváró hardvercsokor

  Ezen a héten számítógépházak, notebookok, asztali számítógépek és más érdekességek kerültek terítékre.

 • Újabb hardverek a home office-ba, vagy csak úgy

  Munkára és játékra is alkalmas eszközök mellett néhány érdekes, extrém megjelenésű gépházat is bemutatunk.

 • Itt van május eleje

  Ajánlónkban PC-k, tápegységek, számítógépházak és különböző számítógépes kiegészítők kerülnek elő.

 • Április végi gyűjtemény

  Notebookok, számítógépek, hálózati eszközök és pár érdekesebb hűtés fért bele heti válogatásunkba.

Hirdetés