Hirdetés

Hardverek és akciók a hó végére

Billentyűzetekkel, audioeszközökkel és vásárlás után azonnal használatba vehető számítógépekkel búcsúztatjuk a márciust.

Billentyűzetek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A mechanikus billentyűzetek kedvelőinek valószínűleg nem kell bemutatnunk a Ducky márkanevet, tavalyi tesztjeinkkel pedig mi is megbizonyosodtunk róla, hogy nem véletlenül ajánlják olyan sokan. Ugyan a billentyűzet borítása műanyagból készült, építési minősége így is hibátlan, a kupakok alatt ráadásul a Cherry MX mechanikus kapcsolói dolgoznak, és a hazai palettán szinte mindegyik változat elérhető.

Ducky One 2 RGB TKL
Ducky One 2 RGB TKL

Dedikált makrógombokkal ugyan nem rendelkezik, a Ducky One 2 mégis makrózásban erős, hiszen még ha a szoftvere nem is tartozik a legegyszerűbb megoldások közé, a kezelési útmutató lépéseivel egyszerűen, szoftver nélkül is átprogramozhatjuk a gombokat. Ebből a legtöbbel természetesen a 48 000 forintért kapható, teljes kiosztású verzió rendelkezik, de elérhető még a hasonló árú TKL kivitel, a 34 000 forintos, 60%-os Mini kiadás, valamint a 35 000 forint körüli áron kapható, áttetsző oldalú gombkupakokkal szerelt One 2 SF változat is.

Ducky Shine 7
Ducky Shine 7

55 000 forintot kóstál a feketében és „gunmetal” színben kapható, teljes kiosztású Ducky Shine 7, mely szintén megkapta a remek makrózási lehetőségeket kiegészítve néhány multimédiás vezérlőgombbal, ám ez az eszköz inkább azoknak fog tetszeni, akik szeretik, ha „van benne anyag”, ugyanis a Shine 7 felső burkolata cinkötvözetből készült. Az USB Type-A – Type-C kábel a One 2-hoz hasonlóan itt is megvan, és szerencsére az RGB világításról sem kell lemondanunk. Kapcsolók szempontjából sem áll rosszabbul, mint olcsóbb márkatársa: a választható opciók között ott van a Cherry MX Speed Silver, Blue, Red és Brown, illetve utóbbi kettő Silent változata is.

Ducky Mecha Mini
Ducky Mecha Mini [+]

Míg a One 2 széria kisebb tagjai még rendelkeztek kerettel, addig a 43 000 forintos, RGB világítással és Cherry MX kapcsolókkal ellátott Ducky Mecha Mini már a manapság elterjedtebbnek számító, floating dizájnnal büszkélkedhet. Ezt a fajta, a gombok lebegő hatását keltő kialakítást sokan nem szeretik, hiszen úgy is felfoghatjuk, hogy a gyártó lespórolta az anyagot a billentyűzetről, de talán még többen vannak, akik kifejezetten ilyen klaviatúrát keresnek, ugyanis keret nélkül jóval látványosabb az RGB LED-ek fénye, ráadásul a kupakokat lepattintva a fedőlemez tisztítása is egyszerűbb.

Ducky Premicord Horizon
Ducky Premicord Horizon [+]

A sztenderd méretű kupakoknak köszönhetően a Ducky billentyűzetek mindegyikét egyszerűen saját stílusunkra alakíthatjuk, de külön érdekesség, hogy a gyártó nem csak egyedi kupakkészletek, hanem kábelek gyártásával is foglalkozik. A Premicord Horizon névre keresztelt, 183 cm hosszú, USB Type-A – Type-C csatlakozóval ellátott vezeték 18 000 forintos ára ugyan elég mellbevágó, de ehhez hasonló színű, minőségű, ráadásul spirálos kábelt biztosan nem találunk majd a sarki műszaki üzletben, speciális kialakításának köszönhetően pedig nem kell foglalkoznunk a felesleg feltekerésével és elrejtésével abban az esetben, ha épp nem akarjuk kihasználni a vezeték teljes hosszát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Akciódús tavaszi vegyesfelvágott

  A héten a játékos kedvű felhasználókat célzó perifériák uralják a terepet, de három laptopnak is helyet szorítottunk.

 • Aktuális hardverbörze

  Március második hetében a gamer monitoroké, házaké és tápegységeké a főszerep, de egyebek mellett feltűnnek noteszgépek is.

 • Hardverjegyzék március elején

  A komponensekhez és székekhez többféle periféria szegődött társul, beleértve néhány játékvezérlőt is.

 • Árlistákat hozott a tavaszi szellő

  Játékra alkalmas notebookok, ventilátorok és különféle perifériák mellett már felbukkan egy RTX 3060-as gép is.

Hirdetés