Hirdetés

Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

Gamer beviteli eszközök


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Túl hosszú egerünk kábele, és lelógó része állandóan elhúzza a könnyen mozgó egeret? Vagy az a gond, hogy mozgása közben ebbe-abba beleakad asztalunkon? Mindkét problémára megoldást kínálhat a Genesis Vanad 300 egérkábeltartóként is funkcionáló USB hub, mely körülbelül 5000 forintba kerül és leginkább egy tömzsi (és csak három lábbal megáldott) skorpióra hasonlít.


[+]

A Vanad 300 központi része egy négyportos USB hub, melyhez így az egér mellett a billentyűzet, a headset és a mobiltelefon is csatlakoztatható, és még mindig marad egy szabad konnektor egy lassabb pendrive számára.


[+]

Nincs szükség vezetékek rendezgetésére, ha vezeték nélküli kontrollert használunk, például a 10 000 forintos Genesis PV58-at. Ez a PC-vel és PS3-mal is használható gamepad gumírozott, csúszásgátló burkolatot kapott, felszereltsége pedig többek között két analóg kart, 12 gombot és D-padet is tartalmaz. A vezeték nélküli működésen túl extra még a beépített vibramotor, mely életszagúbbá teszi a játékokat.


[+]

Az elsősorban autós játékokat kedvelők túlnyomó része persze nem gamepadet, hanem rendes kormányt használ az irányításhoz – nekik a PCX heti akciójából ajánlható például a belépőszintre pozicionált Trust GXT288 szett, a maga 26 000 forintos árával. A vibrás, botváltós megoldást használó, és két pedállal is kiegészített rendszer PC-vel és PS3-mal kompatibilis, a kormányon magán pedig összesen 14 darab gomb várja, hogy különböző funkciókat rendeljünk hozzájuk.


[+]

Aki komolyabban szeretné venni a szimulátorokat, azoknak ajánljuk a Logitech G29-es kormányát, ami ugyan nem mai darab, de amikor teszteltük, nekünk, illetve a tesztben résztvevő szakértőknek bizony tetszett a most 75 000 forintért megvásárolható eszköz. Maga a G29 egyébként egy force-feedback rendszerrel és három pedállal felszerelt műszer kormányfüles váltóval és összesen 14 darab gombbal. Kompatibilitási listájában a PC, a PS3 és PS4 szerepel, és elég csak a gombkiosztásra ránézni, hogy láthatóvá váljon a PlayStation hatása.

Hirdetés

Gamer kiegészítők

Múlt héten szerepelt az ajánlatok között a Genesis Nitro 330-as gamer szék, most nagyobb változatát mutatjuk meg, a Nitro 560 Camót. A szék neve a camouflage-ra, vagyis a katonai rejtőmintára utal, huzata ugyanis pontosan ilyen mintázatot kapott – mindezért pedig körülbelül 60 000 forintot kell fizetnünk.


[+]

A 150 kg-ig terhelhető gázrugó mellett fémváz gondoskodik a termetesebb felhasználók alatti stabilitásról, a kényelmet pedig tulajdonképpen teljeskörű állíthatóság biztosítja. Ez utóbbiban olyan apróságok is szerepelnek, mint például a külön-külön magasságukban is állítható kartámasz, illetve a le-fel mozgatható vagy akár el is távolítható derékpárna.


[+]

A PCX akciós kínálatából ebben a kategóriában a 48 000 forintos Nitro Concepts E220 EVO szék lehet érdekes, mely terhelhetősége 120 kg. Dizájnjában ez is a sportautós vonalat követi, de két kisebb helyett egy nagyobb szellőzőnyílással a hátoldalon. Az állítási lehetőségek skálája széles, de például a kartámlák nem mozgathatók – a hintázást, a láb asztalon pihentetését kedvelők számára viszont jó hír, hogy a mechanika 15 fok döntési lehetőséget is nyújt.


[+]

Ha úgy éreznénk, hogy az E220 ára magas, akkor megnézhetjük a 39 000 forintos Nitro Concepts C80 változatot, mely a fő funkciókra koncentrál: a „gamer” dizájn mellett itt is megkapjuk az alapvető állítási lehetőségeket és a 15 fokos hintázás opcióját, az anyaghasználat és a külalak pedig csak egy kicsit spártaibb.


[+]

Végezetül a PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4 vagy Nintendo Switch tulajok figyelmét hívnánk fel a 7500 forintos Spirit of Gamer CONV1 kiegészítőre, ami lehetővé teszi, hogy az említett konzolokat ne csak gamepaddel, hanem USB-s billentyűzettel és egérrel is használhassuk.

Monitorok gamereknek

Nem az MSI az első név, ami a monitorok kapcsán eszünkbe jut, de a cég az utóbbi időben alaposan ráfeküdt erre a területre, és rengeteg Optix szériás kijelzővel jelent meg a piacon. A Foramaxnál ezeket ráadásul ajándék FIFA 20-szal együtt vásárolhatjuk meg, így rögtön lesz is mivel kipróbálni őket.


[+]

A képernyők sorát a 74 890 forintos MAG241C nyitja – 24 hüvelykes VA panelt hoz ez a modell magával, 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával és AMD FreeSynckel. A készülék ívelt kialakítású és Full HD felbontást kínál, mely ezzel a képátlóval teljesen jó pixelsűrűséget jelent. A specifikációk között egyébként a paneltechnológiának köszönhetően 115%-os sRGB-t és 90%-os DCI-P3 lefedettséget találunk, a bemenetek között pedig két HDMI és egy DisplayPort között tudunk válogatni. Az állvány alapszintű megoldás, tehát csak dönthető, magasságállítási lehetőséget nem kínál, viszont cserébe kapunk USB hubot és három oldalon kifejezetten vékonyra vett keretet.


[+]

Nem sokkal drágább, 89 990 forintba kerül a MAG241CR változat, a plusz 15 000 forint pedig a körítésben jelenik meg: egyrészt komolyabb, már magasságában is állítható az állvány, másrészt a kijelző hátán megjelenik az MSI Mystic Light rendszerével kompatibilis RGB LED-sor is.


[+]

Feljebb lépve a méret- és árskálán, a 134 990 forintos, MAG 271CQR jelzésű Optix kijelző 27”-es VA panelt és ezen 2560x1440 pixeles felbontást kínál. Az ívelt kivitelről itt sem kell lemondani, és a paraméterek nagy része is egyezik az előbbi modellekével, hiszen ugyanúgy egy DP és két HDMI port várja a videójeleket, ezek mellett pedig az USB hub csatlakozóit is megtaláljuk. A kijelzőt magasságában is állítható állvány tartja, és nem hiányzik az RGB világítás sem.


[+]

Az előző kijelző komolyabb testvére az Optix MPG27CQ, mely 154 900 forintba kerül – ebbe 27 hüvelykes, ívelt VA panel került WQHD felbontással. Extra az előző változathoz képest a keret alsó részébe épített LED-sor, melyet konfigurálhatunk például arra, hogy a játék során különböző paramétereknek megfelelően világítson – például egyre vörösebben, ahogy csökken az életerőnk.

Az eddig felsorolt monitorok közös jellemzője – a gyártón és az említett ajándék FIFA 20-on túl – a három év garancia, és hogy beállításaikat szoftverből is módosíthatjuk, illetve ugyanitt akár játékonként eltérő profilokat is készíthetünk hozzájuk.


[+]

Az MSI mellett egy másik, itthon inkább komponenseiről ismert márka is rendelkezik kijelzőkkel, ez pedig a Gigabyte. Ennek a gyártónak 27 hüvelykes, Full HD felbontású, ívelt VA panelre épülő kijelzőjét kínálja most az iWay 118 970 forintért: ez az AORUS CV27F. Az AMD FreeSync 2 kompatibilis, 165 Hz-es maximális frissítési frekvenciával rendelkező kijelző DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal is rendelkezik, és két HDMI, egy DisplayPort, egy fülhallgató és két USB portot kínál.

Komponensek

Az egyszerűbb, Intel-alapú konfigurációt építők figyelmébe ajánljuk az iWaynél három év garanciával 22 320 forintért megvásárolható Gigabyte B365M H alaplapot, amely egy újabb Intel processzorokra felkészített modell microATX méretben, Intel B365 lapkakészlettel.


[+]

A két memóriafoglalattal 32 GB DDR4 memóriát támogató lapon D-Sub és HDMI kivezetést találunk, a hátoldalon ezen felül pedig két PS2, hat USB és egy alapszintű hangcsatlakozó-sor található. A kínálatból hiányzik a digitális hangkivezetés, ezt a belső csatlakozók segítségével lehet pótolni, és itt további USB konnektorokra is szert tehetünk. A PCIe esetében egy x16-os és egy x1-es foglalat várja a bővítőkártyákat, az adattárolóknál pedig egy M.2 és négy SATA eszköz jöhet majd szóba.

Természetesen a B365M-re felkerült egy sor Gigabyte-nál megszokott extra is, ezek közül a cég a strapabíró kondenzátorokat, a négy hőmérsékletszenzort, illetve az Audio Noise Guard névre hallgató megoldását emelte ki. Az utóbbi leválasztja az hangért felelős analóg részt a NYÁK többi részéről, így kevésbé kerülnek át rá a zajok.


[+]

Pár ezer forinttal többet kiadva, 25 690 forintért megkapjuk a Gigabyte B365M HD3 alaplapot, mely több hasznos extrát is hoz – a hátoldalon megjelenik például a HDMI kivezetés, a PCIe foglalatok kínálata pedig egy x16-os és egy x1-es példánnyal többet tartalmaz. Ezeket leszámítva a két alaplap igencsak hasonlít egymáshoz, hiszen ugyanúgy két DIMM foglalattal felszerelt, microATX formátumú NYÁK lapot kapunk, melyen extraként néhány színesen világító sávot is találni. Mindkét komponens három év garanciával rendelkezik.


[+]

Grafikus kártyát keresők számára ezen a héten AMD-s oldal ajánlunk, mégpedig az ASUS Dual szériás, RX 5700-as GPU-ra épülő, OC-s kártyáját három év garanciával, 144 000 forintért. A videokártya egy vaskos, szögletes, dupla ventilátoros hűtést kapott, mely közel három foglalatnyi helyet igényel – gépünk összeállításakor erre érdemes lesz odafigyelni. Ezért cserébe viszont a hűtési teljesítmény is elég jó, amit a gyári húzás is mutat, OC üzemmódban például 1565 MHz-es alapórajelről egészen 1750 MHz-es Boost órajelig pöröghet fel a GPU működési frekvenciája. A kártya a 8 GB GDDR6 grafikus memóriár, kimenetekből pedig egy HDMI-t és három DisplayPortot kínál, és extra tápellátást egy hat és egy nyolc tűs konnektoron keresztül vesz magához.

Wombath

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

 • Szeptemberi ajánlatok

  Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

Hirdetés