Hirdetés

Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

Hirdetés

Monitorok gamereknek

Nem az MSI az első név, ami a monitorok kapcsán eszünkbe jut, de a cég az utóbbi időben alaposan ráfeküdt erre a területre, és rengeteg Optix szériás kijelzővel jelent meg a piacon. A Foramaxnál ezeket ráadásul ajándék FIFA 20-szal együtt vásárolhatjuk meg, így rögtön lesz is mivel kipróbálni őket.


[+]

A képernyők sorát a 74 890 forintos MAG241C nyitja – 24 hüvelykes VA panelt hoz ez a modell magával, 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával és AMD FreeSynckel. A készülék ívelt kialakítású és Full HD felbontást kínál, mely ezzel a képátlóval teljesen jó pixelsűrűséget jelent. A specifikációk között egyébként a paneltechnológiának köszönhetően 115%-os sRGB-t és 90%-os DCI-P3 lefedettséget találunk, a bemenetek között pedig két HDMI és egy DisplayPort között tudunk válogatni. Az állvány alapszintű megoldás, tehát csak dönthető, magasságállítási lehetőséget nem kínál, viszont cserébe kapunk USB hubot és három oldalon kifejezetten vékonyra vett keretet.


[+]

Nem sokkal drágább, 89 990 forintba kerül a MAG241CR változat, a plusz 15 000 forint pedig a körítésben jelenik meg: egyrészt komolyabb, már magasságában is állítható az állvány, másrészt a kijelző hátán megjelenik az MSI Mystic Light rendszerével kompatibilis RGB LED-sor is.


[+]

Feljebb lépve a méret- és árskálán, a 134 990 forintos, MAG 271CQR jelzésű Optix kijelző 27”-es VA panelt és ezen 2560x1440 pixeles felbontást kínál. Az ívelt kivitelről itt sem kell lemondani, és a paraméterek nagy része is egyezik az előbbi modellekével, hiszen ugyanúgy egy DP és két HDMI port várja a videójeleket, ezek mellett pedig az USB hub csatlakozóit is megtaláljuk. A kijelzőt magasságában is állítható állvány tartja, és nem hiányzik az RGB világítás sem.


[+]

Az előző kijelző komolyabb testvére az Optix MPG27CQ, mely 154 900 forintba kerül – ebbe 27 hüvelykes, ívelt VA panel került WQHD felbontással. Extra az előző változathoz képest a keret alsó részébe épített LED-sor, melyet konfigurálhatunk például arra, hogy a játék során különböző paramétereknek megfelelően világítson – például egyre vörösebben, ahogy csökken az életerőnk.

Az eddig felsorolt monitorok közös jellemzője – a gyártón és az említett ajándék FIFA 20-on túl – a három év garancia, és hogy beállításaikat szoftverből is módosíthatjuk, illetve ugyanitt akár játékonként eltérő profilokat is készíthetünk hozzájuk.


[+]

Az MSI mellett egy másik, itthon inkább komponenseiről ismert márka is rendelkezik kijelzőkkel, ez pedig a Gigabyte. Ennek a gyártónak 27 hüvelykes, Full HD felbontású, ívelt VA panelre épülő kijelzőjét kínálja most az iWay 118 970 forintért: ez az AORUS CV27F. Az AMD FreeSync 2 kompatibilis, 165 Hz-es maximális frissítési frekvenciával rendelkező kijelző DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal is rendelkezik, és két HDMI, egy DisplayPort, egy fülhallgató és két USB portot kínál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Akciógyűjtemény a hétvégére

  Ezen a héten akciós notebookok, mindenféle memóriák és pár érdekes kiegészítő került be válogatásunkba.

 • Csonka hetek előtti akciófigyelő

  A következő két hétben csupán négy-négy napot kell majd dolgoznunk, így épp itt az ideje új komponensek és notebookok beszerzésének.

Előzmények

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

 • Szeptemberi ajánlatok

  Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

Hirdetés