Hirdetés

Évkezdő hardvercsomag

Alaplappal, memóriákkal, SSD-vel, házakkal, táppal és noteszgépekkel állunk az új esztendő rajtvonalához.

Hirdetés

Számítógépházak, tápegység

Házvásárlás idején néha elég egy minden flanctól mentes, teljesen szimpla kis miditorony, viszont lényeges szempont az 5,25 hüvelykes keret megléte. Ezeknek a kritériumoknak tesz eleget a Kolink KLA-003 típusjelű, 7 bővítőhelyes géplak, amit Mini-ITX, microATX és ATX formátumú alaplapok fogadására készítettek fel. A 410 mm magas, 175 mm széles és 365 mm mély kuckó egykamrás, felsőtápos elrendezésű belterében 160 mm magas CPU-hűtőket, 335 mm hosszú videokártyákat, illetve két 2,5 hüvelykes és két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes tárolót állíthatunk csatasorba, így ezen a téren nincs okunk különösebb panaszra, főleg ha hozzávesszük, hogy kábelmenedzsmentre (egy 21 mm-es térközben) ugyancsak nyílik módunk.

Kolink KLA-003
Kolink KLA-003 [+]

Hardvereink számára négy légkavaró szolgáltathat hűsítő szellőt (egy 80 mm-es példányt gyárilag megkapunk hátra), és előre akár 240 mm-es vízhűtés-radiátort is bepasszinthatunk. Az oldalsó panelek anyaga acél, miközben a légrésekkel enyhén meghintett előlap felső élén az audio jackek és a két USB 2.0 csatlakozó szomszédságában egy USB 3.0 port szintén befigyel. A letisztult külsővel megáldott kalyiba megközelítőleg 12 000 forintért vehető birtokba.

A hozzávetőleg 22 000 forintos összegért beszerezhető, úgyszintén Mini-ITX-es, microATX-es és ATX-es deszkákkal barátságot ápoló, 7 bővítőhelyes AeroCool Aero One Eclipse már egy határozottan komolyabb ház, és edzett üveggel határolt, kétkamrás belsejében 161 mm magasra nőtt processzorhűtőket, 327 mm hosszúra nyúlt VGA-kat, két 2,5 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes vagy három 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes SSD-t/merevlemezt helyezhetünk el.

AeroCool Aero One Eclipse AeroCool Aero One Eclipse AeroCool Aero One Eclipse [+]

Ventilátorokból maximum nyolcat, radiátorokból hármat foghatunk munkára, és alapból becsavaroztak előre három, hátulra egy darab, 120 mm-es, címezhető LED-ekkel megszórt Eclipse 12 légkavarót. Az előlap és a tetőlap is rácsozatot hord, és az utóbbira került a csatlakozópanel, melyen két 3.0-s USB állomásozik az audio jackek, a világítást dirigáló gomb és a bekapcsológomb közelében. Tartozékként egy hateszközös RGB/PWM kontrollert és három porszűrő betétet is mellékeltek a szemrevaló, fekete és fehér színben elérhető miditoronyhoz. A garancia 12 hónapig érvényesíthető.

FSP300-50AHBCC
FSP300-50AHBCC [+]

Sokszor fölösleges nagy wattértékű, 80 Plus Gold vagy magasabb minősítésű, netán moduláris tápegységre költenünk, mivel irodai környezetbe, netezgetős, filmezős, esetleg nagyon finoman játszogatós masinákba simán elég lehet az FSP körülbelül 7000 forintért árusított, 300 wattos modellje, az FSP300-50AHBCC, ami 80 Plus tanúsítványának megfelelően 150 wattos terhelésen 85 százalékos hatásfokon üzemel. A 120 mm-es ventilátorral szerelt, OCP, OVP és SCP védelmekkel ellátott ketyere egyetlen 12 voltos ágán 22 amper leadását szavatolja, és egyebek mellett egy hattűs PCI Express dugasz is ott fityeg kábelei között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Hardverválogatás karácsony előtt

  Idei utolsó Hazai Pálya cikkünkben SSD-k, házak, perifériák, hűtések és akciós noteszgépek kopogtatnak az ajtón.

 • Téli hardverszemle

  Az SSD-k, jópofa házak és korrekt billentyűzetek mellett notebookok is kerültek termékválogatásunkba.

 • Ajánlatok december első napjaiban

  A SSD-k mellett perifériák, különféle kiegészítők és akciós hálózati eszközök szerepelnek a menün.

 • Hóvégi hardvermustra

  Komponensek mellett házakat, gamer székeket és olcsó M.2 SSD-ket vettünk lajstromba.

Hirdetés