Hirdetés

Esőcseppként potyognak a vasak az égből

Ezen a héten a hardverek mellett különleges tévéket és audioeszközöket is válogattunk cikkünkbe.

Különleges tévék


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Az LG idei OLED flottájának belépőszintű tévéje a síkképernyős, 55 hüvelykes 55B6J, amelyért még így is 858 000 forintot kérnek el. A modell tudásában egyébként bármelyik felsőkategóriás LCD televízióval felveszi a versenyt, hiszen 10 bites panellel rendelkezik, képes az Ultra High Definition felbontású, nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítésére, és kontrasztaránya a technológiából fakadóan elméletileg végtelen.

LG 55B6V
LG 55B6J [+]

A modell megkapta a vállalat saját fejlesztésű, gyors, stabil és átlátható webOS 3.0 okostévéplatformját, amely a mozgásérzékelős Magic Remote távvezérlővel irányítható. Az átlagosnál komolyabb, 40 wattos, négycsatornás Harman Kardon integrált hangrendszerrel látták el, beépített médialejátszója pedig a 4K HDR videók lejátszását is támogatja.

A Philips 2015-ben mutatta be először az Ambilux névre keresztelt, továbbfejlesztett Ambilight technológiáját, ahol a látványos fényglóriát nem színes LED-ekkel, hanem mini projektorokkal állítják elő. Ez a korábbinál kontrasztosabb és a tévé képernyőjén futó tartalomhoz még pontosabban illeszkedő fényudvart eredményez. A Philips 65PUS8901 az első olyan készülék, amelyet elláttak ezzel az egyedülálló eljárással, és a modell már hazánkban is kapható 1 500 000 forintos áron.

Philips 65PUS8901
Philips 65PUS8901 [+]

Tudásában körülbelül azt kínálja, mint bármelyik másik gyártó topkategóriás, LED háttérvilágítású LCD tévéje, azt leszámítva, hogy bár az Ultra HD felbontás megjelenítése biztosított, a HDR videók, filmek megjelenítését nem teszi lehetővé. A készülékből nem hiányzik a különféle házi fejlesztésű képjavító, képmódosító eljárásokat (pl. zajcsökkentés, felskálázás) tartalmazó Pixel Precise Ultra HD névre hallgató csomag sem. Android TV smart rendszer fut rajta, aminek köszönhetően rengeteg különféle internetes alkalmazás érhető el közvetlenül, köztük komplex 3D grafikájú játékok is.

Az ívelt tévék továbbra is különlegesnek számítanak, ráadásul az idei évben jó pár gyártó mérsékelte kínálatában az ilyen kialakítású készülékek arányát. No nem a Samsung, hiszen a dél-koreai cég továbbra is nagyon bízik a hajlított modellekben, és az idei év egyik csúcsmodellje, az UE65KS9500 is ebbe a vonalba tartozik.

Samsung UE65KS9500
Samsung UE65KS9500 [+]

A Quantum Dot technológiára épülő, 10 bites LED háttérvilágítású LCD panelt használó televízió a vállalat állítása szerint 64-szer nagyobb színhűséget kínál, mint a hagyományos modellek. Szavatolja az Ultra High Definition és a nagy dinamikatartományú HDR tartalmak megjelenítését, továbbá nem hiányzik belőle a Precision Black névre hallgató eljárás, amely a tökéletest még inkább megközelítő fekete megteremtésére képes, és a felbontás felskálázása sem. Sok más vetélytárssal ellentétben a Samsung továbbra is bízik a saját fejlesztésű smart platformban, így ebbe a készülékbe is a Tizen okostévérendszer legújabb változata került. A két darab 20 wattos mélysugárzóval kiegészített, összesen 60 wattos névleges kimeneti teljesítményt produkáló integrált hangrendszerrel megtámogatott Samsung UE65KS9500 ára 1 300 000 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés