Hirdetés

Viszlát tél, helló akciók!

Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ebben a hónapban a monitorok kerültek fel a PCX akciós termékei közé, mégpedig elsősorban olyan modellek, amelyek a játékosokat veszik célba, és 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciát kínálnak. A sorban a legkedvezőbb ára a Gaba GL-2701FHD kijelzőnek van, amely három év garanciával 58 000 forintért vihető haza.


[+]

A Gaba esetében a terméknév igencsak beszédes, hiszen kiderül belőle, hogy egy 27 hüvelykes, Full HD felbontású eszközről van szó – ami viszont nem látszik rajta, mármint az említett 144 Hz-es maximális frissítésen túl, hogy egyébként 250 cd/m² maximális fénysűrűségre számíthatunk, a gyárilag magadott kontrasztarány 3000:1, és nemcsak DisplayPort és HDMI, de a régi számítógépekhez még D-Sub bemenet is került rá. A kedvező árhoz persze hozzátartozik, hogy filigrán állványa magasságában nem állítható, nincs hangszóró és USB hub sem, a FreeSync technológiát azonban támogatja.


[+]

A következő ajánlat az AOC C24G1, melyért 60 000 forintot kérnek, szintén három év garanciával. Ez csak 24 hüvelykes, és VA panelre épül, amely Full HD felbontást és 250 cd/m² maximális fénysűrűséget kínál. Az 1500 mm-es sugárban hajlított készülék FreeSync-kompatibilis, dizájnja határozottan „gémeres”, és D-Sub, HDMI, illetve DisplayPort bemenet is került rá. A hangszóró és az USB hub lemaradt a listáról, van viszont 3,5 mm-es fülhallgató-kimenet rajta.


[+]

Kicsit drágább csak az Acer KG241-es monitora, amely 24 hüvelykes, Full HD felbontású TN panelt használ, és 350 cd/m² maximális fénysűrűséget nyújt, mindezt öt év garanciával, 65 000 forintért. A FreeSync-kompatibilitás itt is adott, a D-Sub helyett viszont – a HDMI és a DisplayPort mellett – DVI bemenetet kapunk. Állványa nem kínál sok állítási lehetőséget, csak dönteni lehet, viszont került bele 2 x 2 wattos hangrendszer.


[+]

A nagyobb képméretek kedvelőinek ajánlható a 27 hüvelykes, QHD felbontású Gaba GL-2702QHD kijelző, amely három éves garanciával 66 000 forintért vásárolható meg. Ez a termék TN panelt használ, van benne hangszóró, került a hátoldalára DVI, DisplayPort és HDMI bemenet is, fénysűrűsége pedig 350 cd/m² is lehet. Az USB hub, illetve a széleskörű állíthatóságot kínáló állvány lemaradt a listáról.


[+]

Nem hiányoznak viszont ezek az ASUS ROG Strix XG32VQ-ról, igaz, ez a három év garanciával rendelkező készülék az árát tekintve is más ligában játszik, hiszen 194 000 forintot kérnek érte. Ezért cserébe viszont 32 hüvelykes képátlót kapunk QHD felbontással, egy 1800 mm sugarú íven hajlított VA panelnek köszönhetően. Ez 300 cd/m² maximális fénysűrűséget kínál, a bemeneti oldalon pedig HDMI, DisplayPort és mini DisplayPort sorakozik. Az extrák listája is teljes: USB hub és hangszórók mellett ott a magasságában is állítható állvány, amelynek alján természetesen világít a szériánál megszokott, ROG logót asztalra vetítő fény.

Autós kütyük és egy PC

Autóba passzoló kiegészítőket ajánl a hétre a Mobil Digital: itt van például a 35 000 forintos Navitel R1000 menetrögzítő kamera, amely meglepő dizájnnal bír. 60 fokban körbeforgatható feje lehetővé teszi, hogy bármilyen irányba, akár az utastér felé is beállíthassuk.


[+]

Maga a kameraegység 165 fokos látószöggel rendelkezik, és Full HD felbontás mellett 30 fps sebességgel dolgozik, tehát tényleg elfogadható minőséget produkál. A felvételek microSD kártyára kerülnek, és ezeket GPS vevőjének segítségével idő- és lokációbélyeggel is el tudja látni. Felszereltségéhez tartozik még gyorsulásmérő (balesetek, hirtelen manőverek meghatározásánál hasznos), illetve Wi-Fi adapter is, mely lehetővé teszi a felvételek megosztását és a készülék beállítását is mobiltelefonról.


[+]

Az autós kamerát ötvözi navigációval a 40 000 forintos Navitel RE900. Ennek fő alkotóeleme egy 5”-es, 1280x720 pixeles színes kijelző, melyen a térképek és a kezelőfelület is megjelenik. Navigációs szoftverként a gyártó Navitel Navigator programját kapjuk, 47 országot lefedő, bővíthető térképpel, traffipax-adatbázissal. A készülék 16 GB belső memóriával rendelkezik, ezt microSD-vel tudjuk kiegészíteni, az extrák között pedig FM transzmitter (autórádiós kihangosításhoz), WLAN, 3G és gyorsulásmérő is megtalálható. De a legfontosabb extra persze a kamerás egység, amely 140 fokos látószöggel és Full HD felbontással dolgozik.


[+]

Android alapú táblagép és navigációs eszköz is egyben a 7”-es, 1280x800 pixeles kijelzővel rendelkező Navitel T757, mely körülbelül 50 000 forintba kerül. A navigációs rész egy androidos eszköznél persze nem különlegesség, itt az extrát a gyártó offline is használható Navitel Navigator szoftvere jelenti, előre telepített Európa térképpel és traffipax-adatbázissal. A tablet többi része egy alapszintű, WLAN-nal, mobilnettel és Bluetooth adapterrel felszerelt modell, ami MTK8735W lapkakészlettel, 2 GB RAM-mal és 16 GB, bővíthető háttértárral rendelkezik.

Számítógép játékosoknak

A Foramax már megismert, Esport névre hallgató gamer PC-szériájának csúcsmodellje a 669 900 forintos Gen8 V4, mely borsos áráért cserébe elejétől végéig komoly alkatrészekkel szerelt.


[+]

A három év garanciával rendelkező gép alapját egy FSP HydroG 850 wattos tápegység adja, mely egy ASUS ROG Strix B360-G Gaming alaplapból, Intel Core i7-8700 processzorból, 16 GB DDR4 memóriából és ASUS ROG Strix RTX2080 OC grafikus kártyából álló rendszert hajt meg. A háttértár szerepét egy 1 TB-os Samsung 970 EVO SSD és egy 3 TB-os Toshiba SATA merevlemez tölti be, az egész egység pedig egy DeepCool E-Shield számítógépházba került.

Gamer egerek és hálózati eszközök

A Razer márkanevet alapvetően a játékosoknak szánt egerekről ismerte meg a világ. A Foramax heti akciós listájában ezek közül szerepel például az Abyssuss 2000 egér, mely az általunk tesztelt Essential közeli rokona, és a Goliathus Speed Terra M egérpaddal együtt 14 990 forintba kerül.


[+]

Az egér maga három gombos, szimmetrikus kialakítású, görgővel és 2000 cpi maximális felbontással rendelkezik. Kis mérete miatt elsősorban kis- és közepes kezűeknek ajánlható.


[+]

Egérpad nélkül érkezik, és akciós áron 13 990 forintért vihető el viszont az általunk tesztelt Essential változat, mely komolyabb érzékelőt (PMW3339-et) kapott, és nagyobb sebességet, illetve gyorsulást tud lekövetni. Alakját tekintve nincs eltérés az előbb bemutatott modelltől, itt is elsősorban a kisebb kezűeknek ajánlható az eszköz, amelyet egyaránt használhatunk jobb és bal oldalon is. Kifejezetten könnyű egérről van egyébként szó, 78 grammos tömegével nem fogja kifárasztani kezünket.

Routerek

Március 17-ig akciós áron kaphatóak az ASUS 802.11ac-s routerei is: az RT-AC57U például három év garanciával 15 490 forintért vásárolható meg.


[+]

Ez a készülék egy kétsávos, 300+867 Mbps sávszélességet kínáló eszköz, mely egy WAN és négy LAN porttal is felszerelt – természetesen mind az öt port gigabites sebességű. A kötelező hálózati funkciókat és az ASUS-nál megszokott extrákat, így például az AiDisk háttértármegosztást is támogató, a beállítást egyszerűsítő ASUSWRT felülettel rendelkező routerre egy USB port is került.


[+]

Komolyabb teljesítményt kínál a 29 900 forintos, három év garanciával rendelkező ASUS RT-AC66U router, mely szintén kétsávos, de több antennával (3 x 3) rendelkezik, így a 2,4 GHz-es sávban 450 Mbps, az 5 GHz-es sávban pedig 1300 Mbps maximális sávszélességet ígér elméleti szinten. A készülék a legújabb firmware-rel már támogatja a gyártó félig szoftveres AiMesh szolgáltatását is, tehát kompatibilis eszközökkel nagyon könnyen ki tudjuk terjeszteni az otthoni WLAN határait a mesh rendszereknél megszokott egyszerű beállítás mellett. A vezetékes oldalon az 1+4 RJ45 felosztás megmaradt, USB csatlakozóból viszont már kettőt kapunk, egy 2.0 és egy 3.1 Gen1 szabványú kivezetés képében, ami lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre kínáljunk nyomtatómegosztást és alapszintű NAS funkciót a hálózaton.


[+]

A kínálat harmadik akciós darabja az ASUS RT-AC85P router, mely három év garanciával 49 900 forintba kerül most. Ez a modell már „gaming”, de még nem annyira extrém dizájnú, mint például a tesztelt ROG Rapture, viszont 5 GHz-en már 4 x 4 antennás felépítéssel bír, tehát 802.11ac klienseknél az elméleti maximális sávszélesség eléri az 1733 Mbps-ot, míg a 802.11n esetében a 256QAM támogatásával 600 Mbps lenne elérhető ideális esetben.

A különböző szolgáltatásokat tekintve nincs komolyabb előrelépés, itt is megkapjuk az AiMesh funkciót, míg az AiRadar a beamforming egy szebb elnevezése. A QoS rendszer természetesen a játékosok igényeire szabott alapbeállításokkal rendelkezik, fizikai csatlakozókból pedig egy WAN, négy darab LAN és egy USB 3.1 Gen1 a felosztás – az RJ45-ök esetében gigabites sebességgel.

Rajztáblák

Az Oázis Computer a Wacom Intuos táblagépeket akciózza a héten, így például 23 900 forintért vihetjük haza a 2018-as Intuos S modellt, mely USB-vel csatlakozik a számítógéphez, és 4096 nyomásszintet megkülönböztetni képes tollat mellékelnek hozzá. Az aktív rajzterület mérete 152 x 92 mm, az árban pedig három póthegy is benne van.


[+]


[+]

Ha az USB kapcsolat valamiért nem felelne meg nekünk, például mert noteszgépünk nagyon korlátozott mennyiségű porttal rendelkezik, akkor 29 900 forintért lehet a miénk az Intuos S Blueooth-os verziója, mely csak ebben az egy tulajdonságában tér el az előzőleg említett modelltől.


[+]

Nagyobb méretű, 216 x 135 mm-es rajzfelületet kínál az 59 900 forintos Intuos M, mely USB és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, és ugyanúgy 4096 nyomásszintet tud megkülönböztetni, mint kisebb testvérei, illetve programozható gyorsgombjainak a száma is azonos, négy darab van belőlük.


[+]

Szintén 59 900 forintba kerül a professzionálisabb szolgáltatásokat kínáló Intuos Pro S, mely USB-s és vezeték nélküli csatlakozóval, 8 gyorsgombbal, programozható Radial menüvel, tolltartó állvánnyal és tíz csereheggyel érkezik.

Wombath

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

Előzmények

Hirdetés