Viszlát tél, helló akciók!

Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

Gamer egerek és hálózati eszközök

A Razer márkanevet alapvetően a játékosoknak szánt egerekről ismerte meg a világ. A Foramax heti akciós listájában ezek közül szerepel például az Abyssuss 2000 egér, mely az általunk tesztelt Essential közeli rokona, és a Goliathus Speed Terra M egérpaddal együtt 14 990 forintba kerül.


[+]

Az egér maga három gombos, szimmetrikus kialakítású, görgővel és 2000 cpi maximális felbontással rendelkezik. Kis mérete miatt elsősorban kis- és közepes kezűeknek ajánlható.


[+]

Egérpad nélkül érkezik, és akciós áron 13 990 forintért vihető el viszont az általunk tesztelt Essential változat, mely komolyabb érzékelőt (PMW3339-et) kapott, és nagyobb sebességet, illetve gyorsulást tud lekövetni. Alakját tekintve nincs eltérés az előbb bemutatott modelltől, itt is elsősorban a kisebb kezűeknek ajánlható az eszköz, amelyet egyaránt használhatunk jobb és bal oldalon is. Kifejezetten könnyű egérről van egyébként szó, 78 grammos tömegével nem fogja kifárasztani kezünket.

Hirdetés

Routerek

Március 17-ig akciós áron kaphatóak az ASUS 802.11ac-s routerei is: az RT-AC57U például három év garanciával 15 490 forintért vásárolható meg.


[+]

Ez a készülék egy kétsávos, 300+867 Mbps sávszélességet kínáló eszköz, mely egy WAN és négy LAN porttal is felszerelt – természetesen mind az öt port gigabites sebességű. A kötelező hálózati funkciókat és az ASUS-nál megszokott extrákat, így például az AiDisk háttértármegosztást is támogató, a beállítást egyszerűsítő ASUSWRT felülettel rendelkező routerre egy USB port is került.


[+]

Komolyabb teljesítményt kínál a 29 900 forintos, három év garanciával rendelkező ASUS RT-AC66U router, mely szintén kétsávos, de több antennával (3 x 3) rendelkezik, így a 2,4 GHz-es sávban 450 Mbps, az 5 GHz-es sávban pedig 1300 Mbps maximális sávszélességet ígér elméleti szinten. A készülék a legújabb firmware-rel már támogatja a gyártó félig szoftveres AiMesh szolgáltatását is, tehát kompatibilis eszközökkel nagyon könnyen ki tudjuk terjeszteni az otthoni WLAN határait a mesh rendszereknél megszokott egyszerű beállítás mellett. A vezetékes oldalon az 1+4 RJ45 felosztás megmaradt, USB csatlakozóból viszont már kettőt kapunk, egy 2.0 és egy 3.1 Gen1 szabványú kivezetés képében, ami lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre kínáljunk nyomtatómegosztást és alapszintű NAS funkciót a hálózaton.


[+]

A kínálat harmadik akciós darabja az ASUS RT-AC85P router, mely három év garanciával 49 900 forintba kerül most. Ez a modell már „gaming”, de még nem annyira extrém dizájnú, mint például a tesztelt ROG Rapture, viszont 5 GHz-en már 4 x 4 antennás felépítéssel bír, tehát 802.11ac klienseknél az elméleti maximális sávszélesség eléri az 1733 Mbps-ot, míg a 802.11n esetében a 256QAM támogatásával 600 Mbps lenne elérhető ideális esetben.

A különböző szolgáltatásokat tekintve nincs komolyabb előrelépés, itt is megkapjuk az AiMesh funkciót, míg az AiRadar a beamforming egy szebb elnevezése. A QoS rendszer természetesen a játékosok igényeire szabott alapbeállításokkal rendelkezik, fizikai csatlakozókból pedig egy WAN, négy darab LAN és egy USB 3.1 Gen1 a felosztás – az RJ45-ök esetében gigabites sebességgel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

Előzmények

Hirdetés