Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

Hirdetés

Processzorok

Ezen a héten az Intel Coffee Lake családjából szemezgettünk, listánk legolcsóbb tagja az 53 000 forint körüli áron kapható Core i5-9400F. A 14 nanométeres technológiával gyártott lapkában 6 mag kapott helyet, melyek 2,9 GHz-es alapórajelen ketyegnek és akár 4,1 GHz-re is felhúzhatók, ráadásul 65 wattos TDP értékével a villanyszámla sem ettől az apróságtól fog megsokszorozódni.

Intel Core i5-9400F
Intel Core i5-9400F [+]

A szintén hatmagos Intel Core i5-8500 a 3 GHz-re emelt alapórajelen kívül az integrált grafikus gyorsító meglétében is többet nyújt olcsóbb kollégájánál. Az Intel UHD Graphics 630-nak köszönhetően már egyszerűbb játékoknak is bátran nekieshetünk vele, így a 75 000 forintos vételár mellé nem feltétlenül szükséges dedikált grafikus kártyára is költenünk. Ugyanez igaz a 84 000 forintért megvásárolható Core i5-9600K-ra is, ami ráadásul processzorerőt tekintve is megsüvegelendő teljesítményre képes, hála a 3,7 alap, illetve 4,6 GHz-es turbó órajelnek.

AMD Ryzen 5 2600
AMD Ryzen 5 2600 [+]

Az AMD rajongókat sem hagyjuk ajánlat nélkül, a PCX kínálatában most 50 000 és 61 000 forint ellenében húzhatjuk be a Ryzen 5 2600 és 2600X párost, melyek egyaránt 6 magot dolgoztatnak, alapórajelük pedig rendre 3,4 és 3,6 GHz. Ennek köszönhetően a TDP érték is változik, a 2600 esetében 65, míg X utótagos testvérénél 95 watt, de a mellékelt processzorhűtő sem egyforma ám, az olcsóbb verzió Wraith Stealth névre keresztelt megoldása helyett a 2600X dobozában már a Wraith Spire-t találjuk.

AMD Ryzen 7 2700X
AMD Ryzen 7 2700X [+]

A Threadripper alatt a Ryzen 7 2700X jelenti a csúcsot a pirosak palettáján, már a 105 wattos TDP értékből is lehet sejteni, hogy ez bizony nem számológépbe való. Nyolc magja 16 szálat képes kiszolgálni, 3,7 GHz-es alapórajele pedig 4,3 GHz-ig tornázható fel. A processzor hűtését sem egy sarokban talált darabbal oldották meg, a csomagolásban ugyanis egy RGB LED-ekkel megspékelt Wraith Prism hűtőt találunk. Mindezért csaknem 97 000 forintot kell a PCX kasszájába bedobnunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Tavaszi hardvercsokor

  Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Hardverajánló a munka ünnepe előtt

  A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

 • Sarkvidéki kedvezmények

  A betörő hidegfront alaplapok, processzorok, kijelzők és játékosoknak szánt notebookok árait is magával sodorta.

Előzmények

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Viszlát tél, helló akciók!

  Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

Hirdetés