Hirdetés

Hazai Pálya: 27. hét

Ismétlés a tudás anyja

Ez a rovat nem most indult. A munka már május közepe óta folyik, a hétről-hétre összeszedett anyagon folyamatosan csiszolgattunk. Talán meglepő, hogy már az indulás pillanatában van a rovatnak archívuma (megj: sajnos az elhúzódó háttérmunkálatok miatt a cikk kikerülésekor még nincs, de a héten pótolni fogjuk a hiányosságot /a szerk./), de annyi figyelemre méltó dolog került ez idő alatt látókörünkbe, hogy felelőtlenség lett volna nyom nélkül eltüntetni az előzményeket.

Akik tehát rászánnak egy kis időt, elolvashatják, mely termékeket találtuk valamilyen okból érdekesnek. Persze vannak, akik szigorúan és kizárólag előre hajlandók tekinteni; lelkük rajta, így is lehet, ám számukra is érdekes lehetnek a rovat keletkezésének okai.

A piac változásaira figyelni kell. Ha összeesküvés-elméletet akarnánk gyártani, azt mondanánk: a hardvergyártók és -kereskedők kivétel nélkül a pénzünket akarják, a felgyorsult fejlesztéseknek és a gyors amortizációnak köszönhetően ráadásul egyre gyakrabban. Persze a helyzet nem definiálható ilyen feketén-fehéren. Érdemes tehát a nagy összegű beruházások közeledtével jobban figyelni, ami nem csak abból áll, hogy az aktuális árlistákat összevetjük az előző hetivel.

A Hazai Pálya egyszerre próbálja nyomon követni az újdonságok megjelenését és az árak változását az ok-okozatok keresésével. Mindezt úgy, hogy egy hetet visszatekintünk: így nagyobb a valószínűsége, hogy a közkedvelt helyeken már megtekinthető vagy polcról megvásárolható a "cucc". Az árképzésben szigorúan csak disztribútori árakat konvertálunk bruttó végfelhasználói összeggé, olyan mértékű haszonkulccsal, ami vidéki szinten is elfogadható. Ennél valószínűleg mindenhol barátságosabb lesz az árcédula, épp ezért tisztelettel kérünk mindenkit, hogy az "én egy tízessel olcsóbban tudok!" hozzászólásoktól kímélje meg a kapcsolódó fórumok közönségét...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés