Hirdetés

Szemrevaló hardverkupac

Notebookok, VGA-k, házak, hűtések, monitorok, egerek és padok mellett egy barebone klaviatúra is felbukkan.

Egerek, egérpadok

Ha a játékra kihegyezett megjelenítő és a korrekt billentyűzet már megvan, de még egy egér is kellene szabadidőnk kellemes eltöltéséhez, akkor kerülhet képbe a szigorúan jobbkezes Razer DeathAdder V2 Mini, amit mindössze 10 650 forintért hozhatunk el az üzletből.

Razer DeathAdder V2 Mini
Razer DeathAdder V2 Mini [+]

A 114,2 mm hosszú, 56 mm széles és 38,5 mm magas, hatgombos periféria mellkasában egy egyprofilos belső memóriával megfejelt, 8500 cpi-ig skálázódó, 300 ips-os/35 g-s PixArt PAW 3359 "szív" kalapál, és főklikkjei alatt "70 milliós" optomechanikus kapcsolók húzták meg magukat. A Speedflex parakábellel 1000 Hz-es polling rate-et szavatoló kurzorkergető lukacsoktól mentesen nyom 62 grammot a mérlegen, és hasán lekerekített peremű, virgin grade PTFE tappancsok figyelnek. A gumírozott görgő alá került a cpi-váltó, és a tenyértámaszon elterülő, kígyós logó Chroma fényekben úszik.

Hirdetés

A 123 mm hosszú, 62 mm széles és 37 mm magas, szimmetrikus formavilágú, hatgombos Vancer Gretxa az egyik legolcsóbb vezeték nélküli egér, ami akár játékra is megfelelő lehet. A francia kártyáról ismert káró és kőr alakú perforációkkal borított, 69 grammos eszköz egy 50-től 19 000 cpi-ig hergelhető, változtatható LoD-dal (1 vagy 2 mm) bíró, 400 ips-os/50 g-s PixArt PAW 3370 szenzort kapott, és 2,4 GHz-es rádiója 1000 Hz-es USB frekvenciát biztosít.

Vancer Gretxa
Vancer Gretxa [+]

A bal és jobb klikkek alá Omron (20M) switch-ek kerültek, a nyomtatott áramköri lap négyrétegű, és az akkumulátor 500 mAh-s. Alul a ki-/bekapcsolásért felelős, kétállású reteszkapcsolónak PTFE papucsok nyújtanak társaságot, és az adóvevő egység részére létrehozott tárolórekesz is itt lelhető fel. A töltésre (vagy a vezetékes üzem életbe léptetésére) szolgáló Type-C/Type-A paracordhoz gumikötegelő és jelszűrő ferritgyöngy egyaránt jár, és tartozékként egy toldóadaptert, meg egy extra szett teflont adnak a 3 év jótállással 18 870 forintért árusított, áttetsző feketében, fehérben vagy kékben begyűjthető apparátushoz.

Az ASUS nemrégiben debütált, 25 610 forintra árazott ROG Strix Impact III egere dedikált szervizfuratokkal és gyorscserés foglalatokkal büszkélkedhet, így switch-einek esetleges cseréjekor nincs szükség a virgin grade PTFE talpak lemészárlására vagy forrasztópákára. A 126 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas, 5+1 gombos periféria 100-tól 12 000 cpi-ig merészkedő, 300 ips-os/35 g-s PixArt PAW 3311 érzékelőjének cpi-deviációja 1 százalékon belül van, és főklikkjei válogatott, "70 milliós" ROG kapcsolókat aktuálnak.

ASUS ROG Strix Impact III
ASUS ROG Strix Impact III [+]

Az 59 grammos, NVIDIA Reflex Analyzert támogató, szimmetrikus vonalvezetésű újonc négylépcsős cpi-váltója alul, a szenzorgyűrű felett helyezkedik el, és a görgőn, továbbá a tenyértámasz tövében megülő ROG szimbólumon öteffektes Aura Sync RGB izzik. A belső memória háromprofilos és a felbontás finomhangolásához nem elengedhetetlen az Armoury Crate szoftver installálása, míg a flexibilis, ROG-féle paracord 2 méter hosszúságú.

A következő lépés egy komolyabb egérpad vétele lehet, mint amilyen például a feketében és pirosban választható, 4 mm vastag Lethal Gaming Gear Saturn XL, amelyet 490 x 410 mm-es méretben 12 990 forintért, 500 x 500 mm-es kivitelben pedig 15 990 forintért vásárolhatunk meg.

Lethal Gaming Gear Saturn XL és XL Square két színben
Lethal Gaming Gear Saturn XL és XL Square két színben [+]

A közepes sebességű, finoman textúrázott (Artisan Zeróra emlékeztető) szövetfelület kontroll besorolású, és alacsony statikus súrlódási együtthatójának köszönhetően könnyű rajta a mozdulat indítása, de pont annyi dinamikus súrlódást ígér, hogy annak megállítása se legyen nehéz. Az alátét széleit a rojtosodás meggátlása végett elvarrták, és aljára gumialapot kapott.

A merev speed padokat favorizálóknak alternatíva a megújult, a korábbinál immár simább felületű SkyPad 3.0 XL, amiért feketében 43 191 forintot, fehérben meg 47 990 forintot kérnek. Ez elsőre soknak tűnhet, de nem szabad elfelejteni, hogy az 500 x 400 x 3,7 mm-es egérpad edzett üvegből készül, így nem fog elkopni évek alatt sem, ezért valójában egy hosszú távú, gyakorlatilag életre szóló befektetés, és attól sem kell tartanunk, hogy véletlenül eltörik (ehhez igen komoly erőhatás szükségeltetik, egy egyszerű leejtés nem gond).

SkyPad 3.0 XL
SkyPad 3.0 XL [+]

A felület fokozottan igényli a tisztaságot asztalunk környékén, de cserébe villámgyors, lényegében akadálymentes siklást tesz lehetővé, és könnyedén, pillanatok alatt letakarítható némi tisztítófolyadék, valamint egy törlőrongy segítségével. A pad tappancsainak hála stabilan tartja a neki szánt helyet, de egerünk aljára érdemes minőségi, vaskos PTFE-t tenni (és semmiképp sem üveget, kerámiát vagy szintetikus zafírkristályt).

Synthwave

Előzmények

Hirdetés