Hirdetés

Pihentető ajánlatok a munka ünnepén

Az elsősorban játékos kedvűek asztalára szánt laptopot és egereket néhány ház és tápegység kíséri.

Notebook, számítógépházak

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Első májusi írásunkat a Foramax felhozatalából kiemelt ASUS noteszgéppel indítjuk, melynek kisebb testvérét a múlt héten tessékeltük a rivaldafénybe. A 17,3 hüvelykes, 250 cd/m² maximális fénysűrűségű, 1080p-s/144 Hz-es IPS paneles TUF Gaming A17-es (FA706QM-HX011) 2021-es kiadása korrekt játékélménnyel kecsegtet, és támogatja az Adaptive-Sync technológiát. A masina agya egy 8 magos/16 szálas, 4,4 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 5800H processzor, ami mellé 2 x 8 GB DDR4-3200 memóriát, egy 6 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3060-as GPU-t és egy 512 GB-os NVMe SSD-t passzintottak. A hardverek hőmérsékletének kordában tartásáról a három bordázatból és négy hővezető csőből álló, öntisztító hűtés gondoskodik, a magyar kiosztású, numerikus paddel kiegészített chiclet billentyűzet RGB világítása pedig gombonként címezhető.

ASUS TUF Gaming A17 (2021)
ASUS TUF Gaming A17 (2021) [+]

Hálózati és vezetékmentes csatlakozáshoz Gigabit Ethernet, Wi-Fi 6 és 5.2-es Bluetooth áll a rendelkezésünkre, de a 720p-s webkamera, a zajszűrős tömbmikrofon vagy a virtuális térhangzásra képes, 2 wattos Sonic Studio (sztereó) hangszórók sem hiányoznak. A szálcsiszolt alumínium készülékházra egy USB 3.2 Gen2 Type-C és három USB 3.2 Gen1 Type-A kaput biggyesztettek a HDMI 2.0b kimeneten, plusz a 3,5 mm-es kombójacken kívül. A 90 wattórás akkuval és FreeDOS operációs rendszerrel értékesített, MIL-STD-810H katonai sztenderdnek megfelelő laptop 499 900 forintos áron, három év garanciával kísérve várja leendő gazdáit.

Ha Mini-ITX-es vagy microATX-es deszkánkat költöztetnénk valamilyen egyszerűbb, kompakt házikóba, megakadhat a szemünk a Chieftec hozzávetőlegesen 13-14 000 forintot kóstáló, 295 mm magas, 265 mm széles és 295 mm mély kockáján, a CI-02B-OP-n, amelyet még március folyamán teszteltünk. A horizontális alaplapi tálcát használó, 4 bővítőhelyes ház 160 mm magas processzorhűtőket, 320 mm hosszú videokártyákat és 160 mm hosszú ATX tápegységeket fogadhat, de a besuvasztható háttértárolók viszonylatában sincs oka szégyenkezni, hiszen három 2,5 és két 3,5 hüvelykes adattár rögzítése biztosított, ha a külső kivezetésbe torkolló 3,5, valamint 5,25 hüvelykes kereteket nem számoljuk.

Chieftec CI-02B-OP
Chieftec CI-02B-OP [+]

Az alkatrészeket hűsítő légáramlatokat legfeljebb három légkavaró hajthatja, amelyekhez alul és felül kivehető porszűrő betétek társulnak. Az I/O szigeten két USB 3.0 aljzat fészkelte be magát az audio jackek szomszédságában. Óriási segítség a PC építésekor, hogy a tetőlemez felfelé nyitható (és a mesh betéttel megspékelt fronttal együtt előrebukik), mert így kényelmesen hozzáférhetünk a belső térhez, és nem fog minket az őrületbe kergetni a csavarozgatást és összekötögetést megkeserítő zsúfoltság.

A mintegy 26 000 forintért árusított Chieftec Scorpion 3-asba (GL-03B-OP) – miditoronyról lévén szó – már ATX-es lapot is pakolhatunk, és szerényebb méretű földijéhez hasonlóan már benézett szerkesztőségünkbe korábban egy próba erejéig. A hét bővítőhelyes, 490 mm magas, 202,5 mm széles és 436 mm mély modell a manapság divatos sémát követi, mert balján és kétoldalt légbeömlőkkel megtoldott előlapján edzett üvegből készült (sötétített) panel virít. CPU-hűtőkkel 166 mm-es magasságig, grafikus vezérlőkkel 349 mm-es hosszig tervezhetünk, tárhelyeinket pedig két 2,5 és két 2,5/3,5 hüvelykes helyre legózhatjuk be – az előbbiek az alaplapi tálca hátoldalára, az utóbbiak a leválasztott tápkamrában leledző, kétfiókos kombókeretbe kerülhetnek.

Chieftec Scorpion 3 (GL-03B-OP)
Chieftec Scorpion 3 (GL-03B-OP) [+]

Tartozék gyanánt egy RGB kontrollert, egy hozzávaló távirányítót és négy 120 mm-es, ARGB-s LED-ekkel meghintett ventilátort (és három porszűrőt) kapunk, de ha ez nem volna elegendő, felülre két további (120 mm-es) darabot rakhatunk. Radiátorokból maximum kettő fér el a panorámás beltérben, egy-egy 240 mm-es elöl és fent. A tető előlap felé eső részén két USB 3.0 és egy USB 2.0 port strázsál az audio jackek jobbján.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés