Hirdetés

Hardverözön hömpölyög a nyári meleg előtt

Ez alkalommal a székek, kamerák, monitorok és más perifériák mellett feltűnik a színen két alaplap, meg még ez-az.

Kormány, egér, bungee, headsetek

A virtuális autóversenyzés árérzékenyebb érdeklődőinek pillantását vonhatja magára a Thurstmaster Xbox One-nal, Xbox Series X|S-sel és PC-vel használható kormánya, a 25 gombos, két encoderrel szerelt T248. A 900 fokban elforgatható, bőrrel bevont kormánykeréken egy aprócska LCD kijelző pihen, amelyre különféle információkat (például telemetriát, a három, menet közben is választható erővisszacsatolási profil épp aktív változatát stb.) írathatunk ki, miközben a két fém váltófül a mágneses H.E.A.R.T. technológiából fakadóan 30 ezredmásodperces reakcióidőt ígér.

Thurstmaster T248
Thurstmaster T248 [+]

A hibrid szervó 70 százalékkal erősebb, mint a TMX szériás volánoké, és a szintén fém T3PM pedálszett, csakúgy, mint a váltó, Hall-effektusú szenzorokkal dolgozik. Az sem mellékes, hogy a fékpedált négy rugókonfigurációval szabhatjuk az igényeinkhez. Az ár 119 380 forint.

Szigorúan jobbkezeseknek tervezte gamer egerét a Genesis, a megközelítőleg 17 000 forintért begyűjthető Xenon 800-ast, melynek mellkasában egy (high-endnek számító) 200-tól 16 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-os/50 g-s PixArt PMW 3389 szív kalapál. A hatgombos, 120 mm hosszú, 66 mm széles és 43 mm magas periféria mindössze 58 grammot nyom, ám ha ez valakinek túl könnyű lenne, a cserélhető, lukacsos tenyértámasz alá (a teli műanyagos verzió tartozék) bónusz súlyokat pakolhat (tizenkettőt), amelyekkel a tömeg 79 grammig tornászható fel.

Genesis Xenon 800
Genesis Xenon 800 [+]

A fő klikkek alá Omron (20M) switch-eket tettek, a belső memória hétprofilos, a LoD három szinten határozható meg, a fekete cpi-váltó pedig ízlés szerint egy pirosnak adhatja át a stafétabotot. A hason teflontappancsok (még egy szett a kartonban), egy cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű ad és az USB frissítési frekvenciáját állító, háromállású reteszkapcsoló található, a 180 cm hosszú vezetékre pedig jelszűrő ferritgyöngy és kábelkötegelő is került. A kilenc effektes RGB a barázdált gumírozású görgőn, a tenyértámasz alól és a far alján félkörívben futó fénycsíkon parázslik fel.

Genesis Vanad 300
Genesis Vanad 300 [+]

Kábeles kurzorkergetőhöz hasznos kiegészítő lehet egy olyan zsinórrögzítő, mint amilyen a Genesis hozzávetőleg 4500 forintos Vanad 300-asa, hiszen szinte vezetékmentes élményt szavatol a felhasználóknak. A piros világítással és négyportos USB 2.0 hubbal megfűszerezett bungee három lába gumipapucsokat hord, ami a tömeggel együtt segít megakadályozni az asztallapon történő elcsúszkálást.

Tesoro Tuned In-Ear Pro
Tesoro Tuned In-Ear Pro [+]

A Tesoro egy év garanciával árusított Tuned In-Ear Pro fülbedugós headsetje 9900 forintért sajátítható ki. A 16 ohmos impedanciájú periféria 95 dB-es hangnyomású, 9 mm-es sugárzói a 20-tól 20 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban érzik magukat elemükben. A -43 dB érzékenységű mikrofont és a kezelőszerveket elszállásoló modult az aranyozott, 3,5 mm-es jackben végződő, 1,2 méteres zsinegre került. Grátiszba két (eltérő méretű) fülillesztéket, egy hordtokot és egy toldókábelt lelhetünk fel a dobozban. Apró érdekesség, hogy az alumínium készülékházak mágnesesen egymáshoz tapaszthatók.

Tesoro Olivant Special Edition
Tesoro Olivant Special Edition [+]

A 14 900 forintos Tesoro Olivant Special Edition 50 mm-es driverei úgyszintén a 20-tól 20 000 Hz-ig tartó frekvenciaválasz-tartományban mozognak otthonosan, és 117 dB-es hangerejükhöz 32 ohmos impedancia párosul. A memóriahabos fülpárnákat műbőrbe bugyolálták, a hangszóróházakon fénydiódák teszik tiszteletüket, és a fejpántot fémmel tették masszívabbá. A hajlékony szárú, eltávolítható mikrofon érzékenysége -58 dB, és az 1,6 méteres, fonott kábel – amin amúgy a kezelőszervek függeszkednek – 3,5 mm-es (aranyozott) jackbe torkollik, de egy USB-s adapter, meg egy Y kábel is van a csomagban. A jótállás 12 hónapig él.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés