Hirdetés

A kánikulához vezető út hardverekkel van kikövezve

Cikkünkben most a perifériák és a hűtések állnak a középpontban, de sok más érdekesség is felbukkan.

Router, e-book olvasó, kényelem

A sokoldalú Wi-Fi 5 routerre pályázók pillantása megakadhat a 17 290 forintos ASUS RT-AC59U V2-n, ami a 2,4 GHz-es sávon 600, az 5 GHz-esen 867 Mbps-os adatátviteli tempóval kecsegteti leendő tulajdonosait. A négy gigabites LAN porttal és egy gigabites WAN aljzattal rendelkező, négyantennás dobozka agyaként egy 775 MHz-es 74Kc MIPS CPU funkcionál, amelyet 128 MB RAM-mal és 32 MB flash tárhellyel egészítettek ki.

ASUS RT-AC59U V2
ASUS RT-AC59U V2 [+]

A MU-MIMO-s, beam formingos eszközt nem csak routerként, access pointként vagy bridge üzemmódban vethető be, hanem AiMesh hálózatba is illeszthető, és menedzsmentjét a gyártó Router Appjával oldhatjuk meg okostelefonunk segítségével. A szoftveres hátországot az ASUSWRT operációs rendszer biztosítja, és az USB kapunak hála külső adattárat is csatlakoztathatunk az apparátushoz.

Hirdetés

Két héttel ezelőtt négy e-book olvasót mutattunk be az Onyx BOOX sorozatból, és ezen a héten is választottunk egyet, mégpedig a 225 100 forintért bezsákolható Onyx BOOX Note 5-öt. A 10,3 hüvelykes, 1872x1404 pixeles, 16 szürkeárnyalatos E Ink Mobius Carta érintőképernyővel, nyolcmagos, 2 GHz-es CPU-val, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os flash tárolóval büszkélkedő modell Android 11.0-val jön, és a Wi-Fi 5 és a Bluetooth 5.0 kapcsolat mellett OTG-s USB Type-C konnektort is hadrendbe állít.

Onyx BOOX Note 5
Onyx BOOX Note 5 [+]

A két hangszóróval, valamint mikrofonnal felszerelt olvasó TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DJVu, MP3, WAV, CBR, meg CBZ kiterjesztésű állományokat tud megjeleníteni, akkumulátora pedig 3000 mAh-s. Tartozékként egy érintőceruza is jár a MOON Light 2 megvilágítást alkalmazó, 385 grammos megoldáshoz.

Ha sok időt töltünk a számítógép előtt, akkor javallott egy épkézláb forgószék beszerzése, mint amilyen például a versenyülésekre hajazó noblechairs EPIC TX, aminek nagy sűrűségű hideghab párnázására antracitszürke, lélegző szövetet feszítettek.

noblechairs EPIC TX
noblechairs EPIC TX [+]

Az acélvázas bútordarab 84 cm magas háttámlája 90-től 135 fokig dönthető, a 11 fokos, változtatható ellennyomású hintamechanika zárolható, és a komfortot 4D-s karfák javítják. A Class 4-es gázlift alumínium lábcsillagba torkollik, amelyen 60 mm-es poliuretán görgők függnek, és grátiszba egy velúr nyak-, meg egy derékpárnát adnak a 120 kilogramm teherbírással megáldott, körülbelül 135 000 forintos ülőalkalmatossághoz.

noblechairs EPIC Nuka-Cola Edition
noblechairs EPIC Nuka-Cola Edition [+]

Ha a sötét textilhuzatot túl egyhangúnak gondoljuk és a Fallout franchise rajongói vagyunk, a nemrégiben debütált EPIC Nuka-Cola Edition változat ikonikus motívumokkal dekorált, piros/fehér (lélegző) műbőr borítását jó eséllyel szimpatikusabbnak találjuk majd. Az ajándék memóriahabos párnákkal rendelkező termék egyéb jellemzői természetesen egyeznek a szürke változatával, az egyedüli kivétel a cirka 185 000 forintos vételár.

Synthwave

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés