Hirdetés

Három plusz egy monitor

Hirdetés

Lenovo ThinkVision L220x

Cikkünk kakukktojása az ex-IBM-es ThinkVision L220x. Egy olyan monitorról van szó, mely 22 colos, tehát kisebb, mint az eddig látottak, viszont 1920x1200 pixel megjelenítésére képes, vagyis egy hibridről van szó. Van létjogosultsága egy efféle kijelzőnek? Miért ne? Ha szükség mutatkozik az 1920x1200-as felbontásra, és nem zavar a kis pixelméret (0,27 mm helyett 0,247 mm), akkor a 24 colosoknál jóval olcsóbban az L220x-et is érdemes számításba venni.


Lenovo L220x [+]

A nálunk járt Lenovo L220x is igen megviselt csomagolásban került hozzánk (igazi tesztpéldány), egy szimpla dobozról volt szó. A monitor mellett leírást, CD-t, analóg és digitális jelkábelt, illetve USB és tápkábelt találtunk. A csomagból kibontva a monitort egy elég egyszerű felépítésű kijelzőt tarthattunk a kezünkben. A káva keskenyre sikerült, picit hasonlít a korábban látott LG-re, a Lenovo logó mintegy központba állítva, felül középen látható, a bal alsó sarokba ThinkVision felirat került, míg a jobb alsó részen találjuk a kezelőszerveket. Az egész monitor, beleértve a talapzatot mattfekete, a panel mindkét irányba kb. 45 fokkal fordítható el.


Portré mód és a hátoldal [+]

Az L220x támogatja a portré módot. A hátoldal szögletes formái a múlt századot idézik, ez viszont megbocsátható, elvégre szinte sosem látjuk a monitor előtt ülve. A panel szellőzésére fordíthattak volna kicsit nagyobb figyelmet is, ami viszont tetszett nekünk, hogy kialakítottak egy fogantyút, így a monitor szállítása könnyebb.


Oldalról [+]

A paneltartó állvány sem a legszebb látvány, de ergonómiai szempontból az L220x jól vizsgázott, hiszen lehetőségünk van a magasság állítására és a panel hátradöntésére is, előre viszont nem billenthető. Az állványban kialakítottak egy kis „kamrát”, ahol elvezethetjük a csatlakoztatott kábeleket. A talp sem túl szép, szerencsére az alsó felét sosem látjuk, a felső részen pedig a kávával egyező színű és stílusú műanyag borítás található.


Csatlakozók [+]

A Lenovo L220x a csatlakozók számát tekintve nem rendelkezik túl bőséges kínálattal, az analóg és digitális (HDCP-kompatibilis) bemeneten kívül csak USB portokat találunk rajta (további kettő van a panel oldalán).


Kezelőgombok [+]

A kezelőszerveket a panel alján találjuk, a gombok kezelése jó, lenyomásuk nem problémás, bár egy kis erőre szükségünk lesz hozzá, nem tapasztaltunk kattogást, lötyögést vagy hasonló jelenséget. A jelmagyarázat először kicsit kaotikusnak tűnik, de aztán megszokja az ember.


OSD [+]

Az OSD, hasonlóan a monitorhoz, igen egyszerű lett, a kezelésével és az átláthatóságával nem volt problémánk, a menürendszerben megtaláljuk a szükséges opciókat. Az L220x az sRGB és a saját beállításunk mellett további két profillal rendelkezik, ez a Redish (vöröses, meleg) és a Bluish (kékes, hideg). A monitor alapértelmezés szerint az NTSC színtér 92%-át képes megjeleníteni, az sRGB profil bekapcsolása erre nincs hatással, tehát nem állítható be vele a kisebb színtérrel való kompatibilitás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés