Hirdetés

Három AMD X370 alaplap a szorítóban

Egy ASUS ROG, egy Gigabyte Aorus és egy MSI Gaming szériás alaplap mérkőzött meg.

Hirdetés

Teszteredmények II, fogyasztás

Játékokból négyet választottunk: két régebbi, de jól skálázódó DirectX 11-es címet, a Far Cry 3-at és a Tomb Raidert, illetve két újabbat, szintén jól skálázódó motorral, a DirectX 12-es Battlefield 1-et és a Vulcan API-t használó Doom Demót. VGA-tesztjeinkhez hasonlóan három felbontásban (1920x1080, 2560x1440, 3840x2160) végeztük el a méréseket.

Az eredmények ezúttal sem hoznak egyértelmű győztest. A DirectX 11-es cím alatt alig-alig vannak eltérések, ezek akár mérési hibahatárnak is felfoghatóak, és hasonló a helyzet a Vulcant és DirectX 12-t használó játékok alatt, itt legfeljebb csak Full HD-ben vannak látható, de nem igazán számottevő eltérések.

A fogyasztás mérését most is konnektorba dugható, digitális VOLTCRAFT Energy Logger 4000 készülékkel végeztük, és minden esetben a teljes konfiguráció értékeit vizsgáltuk, de monitor nélkül. A méréseket az alaplapok gyári alapbeállításai mellett végeztük el. Az így kialakult kép ismételten vegyes volt. Alapjáraton és videólejátszás közben az MSI alaplapja tűnt a legtakarékosabbnak, ezt követte az ASUS és a Aorus. Terhelésre változott a helyzet, Prime alatt az MSI igényelte a legtöbb energiát, miközben az ASUS és az Aorus fej fej mellett haladtak, ellenben az AIDA stabilitásteszt alatt (az SSD és VGA terhelése nélkül) az ASUS kicsit kevesebbet fogyasztott, és a másik két alaplap került egymás mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés