Hirdetés

Hardverújdonságok nyár végén

Újdonságok


Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Monitorok terén manapság a LED-es háttérvilágítás a menő. A piac egyik éllovasa, a Samsung is nagyon jól tudja ezt. Egyre-másra jelennek meg új modelljei a homogénebb fényt biztosító, gazdaságosabb fényforrásokkal. A nagy, 24 hüvelykesek mezőnyébe augusztus elején érkezett meg a BX2440. Egyszerű, de praktikus formatervű modellről van szó, melynek TN+film technológiás panelje természetesen Full HD, vagyis 1920x1080 pixel felbontású. Teljes válaszideje 5 ms, maximális fényereje 250 cd/m², kontrasztaránya 1000:1. Csatlakozóból nem csak analóg D-Sub, hanem digitális DVI is került rá. Nagy mérete ellenére állványa pivotolható, vagyis 90 fokkal elfordítható. A Samsung BX2440 vételára három év garanciával 78 000 forint.

Sokkal inkább tévés jellegű a Samsung XL2370. Egy hüvelykkel kisebb, de felbontása ugyanúgy Full HD, mint a BX2440-nek. Formás, átlátszó nyak tartja a fényes házba csomagolt TN+film panelt, melynek válaszideje, fényereje és kontrasztaránya megegyezik az előbb említett modellével. A szép külső hátránya, hogy nem lehet emelgetni és oldalra sem dönthető. Csatlakozóból csak digitális DVI és HDMI került az XL2370 hátára, vételára pedig picivel nyolcvanezer forint alatt marad.

Néhány hónapja érkezett a hazai piacra a Logitech MK250 drót nélküli billentyűzet-egér párosa, melyet most két oldalról támogattak meg újdonságokkal. Ahogy típusjelzéséből is sejteni lehet, az MK120 a kisebb testvére. Egyszerű, vezetékes párosról van szó, amibe alap billentyűzet és egyszerű, kétgombos egér tartozik. Előbbi érdekessége, hogy cseppálló, a kurzormozgató fölötti hatosát pedig nem forgatták el. Az egyszerű Logitech MK120 szett vételára ötezer forint alatt marad.

Lényegesen drágább, de egyúttal szebb és okosabb is az MK520 készlet, amelyben már vezeték nélküli a billentyűzet és az egér. Klaviatúrája csinos, világos keretet és integrált csuklótámaszt kapott, a fölötte lévő része pedig mutatós, de ujjlenyomatmágnes, fényes felületű. Funkcióbillentyűit ugyan elkeskenyítették, de fölöttük mindkét oldalon három-három gyorsbillentyűt kapunk. Érdekes, hogy a Logitechnél mindenből reklámfogást, extra funkciót akarnak csinálni. Eddig azt reklámozták, hogy a 90 fokkal elforgatott, kurzormozgatók fölötti hatos helyet takarít meg nekünk, most meg azzal jönnek, hogy a hagyományos elrendezés milyen jó, és bőven ad helyet a kényelmes gépelésre. Ennél lényegesebb, hogy az MK520 Unifying vezérlőt kapott, mely 2,4 GHz-en kommunikál egyszerre akár hat eszközzel. A billentyűzet akár három, az egér egy évig kibírhatja egyetlen elemkészlettel. A tetszetős Logitech MK520 vezeték nélküli billentyűzet és egér nagyjából 15 000 forintért vásárolható meg.

Még egy, elsősorban játékosok számára érdekes újdonsággal készül a Logitech az őszre. Az G700 egérről van szó, melyet elsősorban szerepjátékosoknak ajánlanak. Ennek megfelelően rengeteg – összesen tizenhárom – programozható, makrózható kezelőszerve van. A bal gomb peremére három, az egér tetejére kettő, a hüvelykujjhoz nem kevesebb mint négy gombot tettek, hogy minden egyes varázslatnak, fegyvernek, kombónak és üzenetnek jusson hely. Emellett természetes az oldalra is dőlő szupergörgő, és a mindent látó, 1000 Hz-en és 16 biten kommunikáló lézerszem. Apropó kommunikáció: ezt kétféleképpen teheti az G700. Az előbb említett, 1000 Hz-es frekvenciával frissítő, 16 bites USB mellett választhatjuk a mini, vezeték nélküli, 2,4 GHz-es átvitelt is. A Logitech G700 RPG egér vételára elég meredek, 28 500 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés