Hirdetés

2019. február 23., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverek, akár Valentin-napra is

A heti újdonságok mellett játék helyett munkához ajánlunk monitorokat, grafikus kártyákat és notebookokat.

NAS-ok és kiegészítők

Hálózati tárolók

Aki merevlemez helyett inkább hálózati adattárolót keres, annak a belépőszintről ajánlható a Zyxel NAS326, amely 38 000 forintért egy, az alapkövetelményeknek megfelelő, két HDD fogadására képes NAS, Marvell Armada 380 alapokon.


[+]

Az otthoni igények kielégítésére tervezett készülék RAID 0, RAID 1 és JBOD konfigurációkat támogat, hátoldalán pedig egy Gigabit Ethernet kivezetéssel találkozunk. A modern kezelőfelülettel rendelkező eszközzel létrehozhatunk privát felhőt, használhatjuk FTP szerverként és letöltőállomásként, torrentkliensként is működik, USB portján keresztül pedig a rá csatlakoztatott külső tárolót is megoszthatjuk, illetve készíthetünk róla biztonsági mentést is.


[+]

Bár csak egylemezes, de drágább a Synology DS118, amely 53 000 forintba kerül – a magasabb árat a gyártó kiváló DiskStation operációs rendszere és a combosabb hardver (Realtek RTD1296, 1 GB RAM) indokolja, melyeknek köszönhetően hardveres átkódolás is használható például 4K-s, 10 bites HEVC anyagoknál is.

Hirdetés

A kisméretű (166 x 71 x 224 mm) készülékre egy Gigabit Ethernet port és két USB csatlakozó került, funkcióit tekintve pedig szinte mindent tud, amit nagyobb testvérei, tehát többféle megosztást, letöltőklienst is támogat, tudása pedig különböző alkalmazásokkal bővíthető. Egylemezes kialakításával persze alapvetően otthoni felhasználásra ideális, akár média- akár dokumentumszerverként, vagy akár privát felhőszolgáltatás alapjaként.


[+]

Eggyel több, azaz két HDD fér a 80 000 forintos Synology DS218-ba, amely ezen túl nem is igazán különbözik a 118-as modelltől. Persze a két HDD miatt valamivel nagyobb (165 x 100 x 226 mm), és természetesen már a RAID 0, RAID 1, JBOD és Synology Hybrid RAID konfigurációt is ismeri.

Egyebek

Múlt héten ajánlottuk pár notebookokhoz való táskát – erre a hétre a RivaCase 7890 Borneo jutott, amely egy maximum 16 hüvelykes notebook és egy közepes méretű drón hordozására lett kitalálva, de természetesen az utóbbi helyett rengeteg egyéb felszerelést is képes elnyelni és párnázott kivitelének köszönhetően védeni.


[+]

A Cooler Master Masterbox 5 családjának egyes tagjait korábban már ajánlottuk, erre a hétre a 19 160 forintos Pro RGB Window változat jutott – talán kitalálható, hogy egy edzett üveg oldalfallal szerelt és RGB LED-ekkel rendelkező modellről van szó. Az RGB jelen esetben a három előre telepített ventilátorra vonatkozik, melyek színei és világítása az elterjedtebb alaplapi rendszerekkel (Aura Sync, RGB Fusion és társaik) is vezérelhető. A 223 x 475 x 500 mm-es miditoronyba E-ATX és annál kisebb méretű alaplapokat szerelhetünk, adattárolók számára pedig két 3,5”-es és két 2,5”-es fiókkal szerelték fel.


[+]

A jól variálható belső térbe elölre akár 360 mm-es radiátort is telepíthetünk, az alsó porszűrő pedig kihúzható. VGA-kártyák számára 410 mm-es hely áll rendelkezésre, a beszerelt processzorhűtő pedig 167 mm magas lehet.


[+]

Aki további 12 cm-es, RGB LED-ekkel felszerelt ventilátorokkal akarja javítani a szellőzést, az a Cooler Master MasterFan MF121L RGB légkavarókkal teheti ezt meg, amelyek 2540 forintba kerülnek, és a megszokott RGB vezérlésekkel kompatibilisek. A háromtűs csatlakozóval szerelt ventilátor 1200 rpm fordulatszámmal dolgozik, 32 cfm térfogatáramot és 25 dB(A) zajszintet ígér.

Wombath

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.