Gyémántkártya az MSI-től

Hirdetés

A kártya közelebbről

Az MSI szokásaihoz híven az NX6600-VTD128E Diamond is vöröses nyákra épül. A kör alakú rézhűtő úgy van kialakítva, hogy a GPU fölött és mellett elhelyezett memóriachipeket is aktívan hűtse. Régebben gyakran találkoztunk olyan megoldással, hogy a hűtő belógott ugyan a RAM-ok fölé, de vagy nem volt fizikai kontaktus a borda és a lapkák között, vagy csak egy „hővezető” párna volt kettejük között. Itt a borda közvetlenül ráfekszik a chipek felületére, ami a túlhajthatóság szempontjából mindenféleképpen egy kövér bónusz.


Samsung gyártotta, 2 ns-os RAM-ok

Az összes memória a GPU oldalára van felforrasztva, a nyák hátoldalán lényegében egyetlen fontos lapka van, nevezetesen a Philipstől származó, a VIVO funkciókat vezérlő chip.

A VIVO (azaz videó be/ki) funkciók főleg a filmek szerelmeseinek jöhetnek jól, hiszen a tévékimenetnek köszönhetően – meglepő módon – tévére dobhatjuk ki a képet, így DivX- vagy DVD-filmjeinket kényelmesen nézhetjük kedvesünkkel a nagyképernyős készülék előtt. A (kompozit, S-Video) bemenetnek pedig az a kellemes velejárója, hogy digitalizálhatjuk analóg adathordozón porosodó anyagainkat.


A „varázsdoboz”

A mellékelt, általunk varázsdoboznak keresztelt eszközzel elkerülhetjük a kábelsalátát – a kártyára minden egyetlen vezetéken keresztül csatlakoztatható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Videokártyák haladóknak

    Tesztjeinkben felső-középkategóriás, 40 és 70 ezer forint közötti áron kapható grafikus kártyák mérik össze erejüket.

  • Alaplapdömping

    Terítéken az Intel 955/945-ös alaplapjai, olcsó processzorhűtők, házak és néhány kiegészítő.

Előzmények

Hirdetés