Hirdetés

GoodRAM IRDM Pro: csúcsmodell Lengyelországból

Phison PS5018 vezérlővel, komoly hűtőbordával és nagy teljesítménnyel érkezik a GoodRAM M.2-es SSD-je.

PCMark 10

Áttérve a valódi műveleteket szimuláló PCMark 10-re, itt először a Windows beindulását, a Battlefield V betöltését, illetve egy komolyabb Photoshop-munkafolyamatot utánzó mérést használtunk a GoodRAM IRDM Pro gyötrésére. Mint az a diagramból is látszik, tesztalanyunk gyakorlatilag az XS70 sebességét hozza – a KC3000-hez képest ez egy minimális lemaradást jelenti, de igazából itt csak 5-7 százalékokról beszélhetünk.

A fájlműveleteket szimuláló méréseknél már máshogy alakul a helyzet, egyedül olvasásban jó az IRDM Pro, írásban és a vegyes műveleteknél már 8 százalékos lemaradásban van.

Mindezek után nem meglepő, hogy a teljes átlagos sávszélesség tekintetében is harmadik lett az azonos felépítésű versenytársak között (bár a Silicon Power XS70-hez képest a lemaradás tényleg minimális), és ugyanez a helyzet az elérési időben is.

Végül a konzisztenciavizsgálat során a nagy fájlokkal dolgozó Photoshop tesztben jobbára az XS70-et követte meghajtónk, míg vegyes írás-olvasás során inkább együtt mozgott az azonos hardverre épülő hármas. A pusztán a kis- és közepes fájlok írását vizsgáló mérésnél nagyobb volt az ingadozás az eredmények között, az IRDM Pro erősen kezd, de aztán visszaesik, és jobbára az XS70 mögött haladva fejezi be a tesztet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés