Hirdetés

GoodRAM IRDM Pro: csúcsmodell Lengyelországból

Phison PS5018 vezérlővel, komoly hűtőbordával és nagy teljesítménnyel érkezik a GoodRAM M.2-es SSD-je.

HD Sentinel, AIDA64

A teljesítménytesztekhez be sem zártuk még a HD Sentinelt, először ennek felülettesztjét vettük elő, többek között a hőmérséklet ellenőrzéséhez is.


[+]


[+]

Mint látható, felszerelt bordával viszonylag kellemes hőmérsékletekről számolhatunk be, olvasás közben 42 °C-ra, írásnál pedig 51 °C-ra melegedett a meghajtó. Az utóbbi megfelel a Silicon Power XS70 esetében látottaknak, és igazából a Kingston KC3000 által elért értéktől sem különbözik – ez utóbbi azonban borda nélkül hozta ugyanezt.


[+]

Áttérve az AIDA64 által mért értékekhez, a rövid olvasási tesztek során az SP és a Kingston termékeit is lepipáló számokat kaptunk. A különbség persze nem számottevő, ez alapján nem is lehetne győztest hirdetni, a lényeg, hogy a GoodRAM mérnökei a firmware finomhangolása során láthatóan nem követtek el komolyabb hibát.

[+]

[+]

A hosszabb tesztek során a lineáris és a véletlenszerű olvasásnál is ugyanez a helyzet (az egyetlen gondot az utóbbi mérésnél tapasztalt rövid visszaesés jelentette, de ez lehet egy váratlan Windows-művelet hatása is), és nincs gond az írási teszteknél sem, a közvetlen versenytársak egyike sem mutat lényegesen jobb vagy rosszabb formát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés