Hird​e​t​és​

2018. január 22., hétfő

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Fujitsu Stylistic Q775 – egy komoly vállalati tablet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Erős hardverrel és minden létező kiegészítővel felszerelt, 13,3 hüvelykes üzleti tablet járt nálunk.

Külső

Egy különleges tabletet kaptunk a Fujitsu hazai képviseletétől tesztelésre: a Sylistic Q775-ről korábban írtunk már egy rövid bemutatót blogunkban. Egy 13,3 hüvelykes, minden létező extrával felszerelt modellről van szó, amit szinte lehetetlen a szokásos kereskedelmi csatornákon keresztül beszerezni, ugyanis vállalati felhasználóknak szánják. Éppen ezért nem csak erős, hanem tengernyi biztonsági és bővítési extrával szerelték fel, a végeredmény pedig egy olyan masina lett, ami tokkal-vonóval egy nagy notebooknál is többet nyom és nagyobb helyet foglal.

Alapvetően a Stylistic Q775 tablet fele sem egy apróság, 13,3 hüvelykes 16:9 oldalarányú kijelzője majdnem akkora, mint egy A4-es lap, hosszabb oldalai mentén még néhány centiméteres, a rövidebbeken vékonyabb keret veszi körbe. Standard vastagsága elég komoly, majdnem 13 mm, ezt közel 16 mm-re növeli a SmartCard és ujjlenyomat-olvasós vagy akár PalmSecure modullal szerelt hátlap (ilyen volt tesztgépünkön). Így aztán az sem csoda, hogy a tablet kezdősúlya 990 gramm, igaz ennek jelentős részét a tekintélyes, 46 wattórás akku teszi ki.

A készülék oldalain notebookszintű a csatlakozókínálat. Nem egy, hanem két teljes méretű USB kapu van rajta, ráadásul az egyik 3.0-a. A képet micro HDMI-n keresztül tudjuk kivezetni, van összevont hang ki-/bemenet, egy kis fedél alatt pedig microSD kártyaolvasó és a mobilinternetes modem SIM kártyahelye bújik meg. Ezen felül megcsodálható még három gomb (bekapcsoló, hangerőszabályzó, mobilközpont-előhívő), két, különböző pántokkal használható bújtatószem, Kensington zár felfogató, a házba rejtett toll és egy akkora szellőzőnyílás, amit Ultrabookok is megirigyelnének.

Persze kell is a normális hűtés, hiszen a burkolat alatt ötödik generációs, 15 wattos Core i processzor rejtőzik 4 vagy 8 GB memória, M.2 foglalatos SSD, két adatfolyamos, ac-s Wi-Fi modul, az imént említett UMTS vagy LTE modem és két hangszóró társaságában. Természetesen van Bluetooth és GPS is, így a kínálat az opcionális biometrikus azonosítóval és SmardCard olvasóval nem is lehetne teljesebb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.