Hirdetés

FSP Epsilon - ezer watton túl

Hirdetés

Belső

A 800 és 1010 wattos Epsilon belsejében az első különbség a ventilátor volt. A kisebben ugyanaz a 0,45 amperes ventilátor van, mellyel már a 600 és 700 wattos társában találkoztunk. Az 1010 wattos légkavarója erősebb, motorja 0,68 amperes, tehát jó izmos. Valószínűleg nem is lesz túl halk, de 85%-os hatásfokot és a maximális 1010 wattos teljesítményt feltételezve, csúcsra járatva jó 180 wattnyi hővel kell megbirkóznia.

Segítséget ebben a három hűtőbordától várhat, melyek már nem olyan feltűnően vékonyak, mint a korábbi modellekben. Persze egy-egy Seasonic vagy Enermax vetélytárs fémtömbjeihez képest még mindig nem túl kicsik, igaz, nem ketten, hanem hárman vannak.


Azonos felépítésű az új FSP Epsilonok ...

Lehetetlen megkülönböztetni a 800 és 1010 wattos Epsilon belsejét, de valószínűleg a 900 wattos is szakasztott ugyanilyen. Az alábbi képen a régi, 700 wattos belseje látható, mely lényegében csak a nyomtatott áramkör színében különbözik az új nagyfiúktól.


...és a régiek belseje

Az új változatoknál az extra PCI Express kötegek miatt nagyobb a zsúfoltság a kimeneti oldalon. Ez minden bizonnyal nem tesz majd jót az itt sorakozó kondenzátoroknak, de szerencsére elég távol vannak a melegedő alkatrészeket hűtő bordáktól. Találtunk egy érdekességet is a kábeldzsungel tetején. Hogy mire szolgál a rendesen bevezetékezett floppycsatlakozó, azt nem tudjuk, de ott van.

A nyomtatott áramkörök azonosságát igazolja két kis felirat. A bal alsó sarokban látható, hogy 500 wattól 1000 wattig használható, tehát akár a nagyobb Blue Storm II-k alapja is lehet, de valahogy az 1010-as marketingszám már nem szivárgott át a mérnökök területére. Az Epsilon 1010-ban ugyanaz az FSP850-80GLN kódú „alaplap” volt, mint a kisebb modellben. Egyelőre az 1-es verzió.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés