Hirdetés

FRITZ!Box 7530 router – itt egy kistesó

Végre tesztelhettük az AVM csúcskategóriás routerének kedvezőbb árú változatát.

Külső

Már több mint egy éve, hogy nálunk járt az AVM új routersorozatának csúcsát képviselő 7590-es modell, amely nemcsak a végre a XXI. századi trendekbe illeszkedő, normális külső miatt tetszett nekünk, hanem azért is, mert a berliniektől megszokott módon rengeteg extra funkciót, illetve a cég egyedi és nagyon kényelmes FritzOS operációs rendszerét hozta magával. Egyetlen komoly gond volt vele, az ára, ami az olcsó kategóriában egyébként sem induló Fritzboxok között is kiemelkedően magas volt. Így talán jó hír, hogy most itt egy kisebb, valamivel lassabb, de még mindig rengeteg extrával felszerelt testvér, a FRITZ!Box 7530 router, nagyjából fele áron.

Hirdetés

Külső

Nem érdemes sokat ragozni a dolgokat, az AVM nem divatcég; ahogy évekig tartotta magát a korábbi UFO-forma, úgy most a 7590-nel bemutatkozott, íves, fényes fehér, szürke és vörös színekre építő külsővel találkozunk ismét. Az egyetlen különbség, hogy a 7530 jóval kisebb a 7590-nél, legalábbis az alapterületet illetően. A fizikai kezelőszervekben nem igazán történt változás, ugyanazokat a gombokat és visszajelző LED-eket találjuk a készülék tetején, és ugyanúgy nincsenek külső antennák, mint a nagyobb változaton.


[+]

A készülék hátoldalára kerültek a fontosabb csatlakozók, amelyek számán is látszik a funkciók csökkenése: megkapjuk a beépített ADSL/VDSL modem miatt szükséges csatlakozópárost, de a telefonközpont és az ISDN hiánya miatt a többi telefonos kivezetésről le kell mondanunk.


[+]

Ennél talán többeknek fáj majd, hogy Gigabit Ethernet portból csak négy darabot látunk – más szóval, ha nem a DSL modemet, hanem például a kábelmodemet használjuk a neteléréshez, akkor máris csak három vezetékes LAN porttal tudunk gazdálkodni, ilyenkor ugyanis a LAN1 csatlakozó veszi át a WAN port szerepét.


[+]

Az alacsonyabb ár másik látható jele, hogy hiányzik a hátsó USB 3.0 port, a jobb oldali USB kivezetés azonban megmaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVM

Előzmények

Hirdetés