Hirdetés

Friss vasak minden szinten

VegyesenA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg.

Hirdetés

Kezdjük mindjárt a Wii babérjaira törő Logitech egérrel. Az MX Air búcsút mond az asztalnak, bár a régi felületen is boldogul. Olyan egér, mellyel levegőben hadonászva irányíthatjuk a kurzort. Elvileg multimédiás szoftverek vezérlésére, webes böngészésre találták ki, de láttunk már olyan videót is, melyben FPS játékot irányítottak vele egészen ügyesen. Speciális, giroszkópos érzékelője miatt nem is kell rámutatni vele a kijelzőre. A számítógéppel 2,4 GHz-es rádiófrekvencián tartja a kapcsolatot, tehát 4–5 méter (talán kicsit több is) a hatótávolsága. Varázsolni is lehet vele – alakzatokat a levegőbe írva adhatunk ki különböző parancsokat. Például az óramutató irányába körözve előre, ellentétesen pedig hátra léphetünk lejátszási listánkon vagy képeink között. Az új csoda egyelőre még jó drága, ára 30 000 Ft.

Bemutatkozott a Samsung új, sikkes monitorcsaládja is. A tévéken sikeres lakkfekete festést most monitorokon is viszontláthatjuk. A 2032BW nem 32, hanem csak 20 hüvelykes, szélesvásznú. Felbontása 1680x1050 pixel, TN+film panelje 2 ms alatt vált a szürke árnyalatai között, fényereje 300 cd/m2, kontrasztaránya 1000:1, de dinamikusan 3000:1-re emelkedik. Jól felszerelték csatlakozókkal, analóg és digitális monitorbemenete is van. Érdekes, hogy 20 colos mérete ellenére is könnyebb mint 5 kilogramm. Elegáns formájával olyan, mint egy kis LCD TV, bármilyen szoba dísze lehet. Ára nagyon kedvező, 64 000 Ft.

Kétféle trükkel szokta megnyerni magának a vásárlókat a HannsG. Az egyik a különleges formaterv, a másik a nagyon kedvező ár. Az utóbbit alkalmazza a 17 colos AG172DP. 5 ms-os TN panelje ma már nem valami nagy szám, akárcsak a 300 cd/m2-es fényerő és 700:1-es kontrasztarány sem. Van analóg és digitális bemenete, és ára így is alig emelkedik 40 000 forint fölé.

Új a Chieftec Aegis házcsaládja is. Néhány hete adtunk hírt első képviselőjéről, az ementáli arcú CH-02-ről, máris megérkezett a hazai piacra. Alapja a legjobb, amit a Chieftectől kaphatunk, a majdnem 55 cm mély miditorony belső, amely a legnagyobb videokártyákat és Extended ATX alaplapokat is nevetve nyeli el fél tucat merevlemez társaságában, mégsem magasabb 46 centiméternél. Eddig is rengeteg ventilátort szerelhettünk be, de most a tetőre rögzítettek még egy 12 centiméterest, az oldalfalat pedig rácsosra cserélték. Nem spórolták ki az anyagot a házból; tápegység nélkül 13 kilogrammot nyom. A homlokzat nagyon, hogy is mondjuk, érdekesre sikeredett, de lehet, hogy valakinek bejön. A ház vételára táp nélkül 21 500 forint. Valószínűleg a közeljövőben más előlappal is megjelenik majd.

A Thermalrightot csöppet sem érdekli, hogy szépen lassan kihaltak a kazánszerű Pentium D processzorok. Az ő vásárlói nem az átlagfelhasználók közül kerülnek ki, akik az OEM hűtőket használják, hanem megszállott tuningosok vagy a csend szerelmesei. Idén ősszel sem kell csalódniuk a márkában. Az Ultra-120 sűrű, hatalmas lamelláival és dupla ventilátoros opciójával eddig is legnagyobb teljesítményű léghűtők közé tartozott. Most még jobban rágyúrtak, az Ultra-120 Plus több hőcsövet kapott, ára pedig 16 900 Ft. Akinek ez is kevés lenne, az beszerezheti a pokol tüzét is kioltó (Inferno Fire eXtinguisher) IFX-14-et. A 790 grammos, kétosztatú borda közepébe egy 12–14 centiméteres ventilátort szerelhetünk. Szokatlan újdonság az alaplap hátára illeszkedő, további 130 grammos hőcsöves kiegészítő borda. Persze nem olcsó mulatság az óriás, ventilátor nélkül 20 400 forintba kerül.

VGA-hűtős vonalon is két csúcskategóriás Thermalrightot üdvözölhetünk a hazai piacon, melyek a tesztünkben sikeresen szereplő HR-03 leszármazottai. A bordát már nem volt hova növelni, de az eredeti négy helyett most már hat heat-pipe osztja el rajta a hőt. Kellett is az izmosítás mert a HR-03 Plus a GeForce 8800-akra, a HR-03 Plus/R600 pedig a Radeon HD 2900 XT-re való. Áruk 12 200 Ft, illetve 13 400 Ft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Fókuszban a monitorok

    Új, illetve 24 hüvelykes kijelzők mellett friss tápegységeket és akciós termékeket tálalunk ezen a héten.

  • Hardverek az őszben

    Még nem indult be igazán a karácsonyi vásárlási láz, de ezen a héten is mutatunk jó pár érdekességet a hazai hardverpiacról.

Előzmények

Hirdetés