Friss vasak minden szinten

Hirdetés

Tunerek, Wi-Fi

Végre a Leadtek PCI Express csatlakozós tévévevői is megérkeztek a hazai boltok polcaira. Természetesen ezeken is a Conexant chipjei dolgoznak, melyek tesztjeinkben mindig nagyszerű minőségről gondoskodtak. A WinFast PxTV1200 egyszerű alapmodell, nagyjából a korábbi TV2000 XP Expert és Global tudásával, FM rádióval. Ára sajnos az új csatlakozó miatt magasabb, 14 500 Ft. A korábbi, PCI-s PVR2000 PCI Express-es megfelelője, igaz, fejlettebb elektronikával a PxPVR2200. A PVR modellcsaládnak megfelelően hardveres MPEG-2 tömörítője van. Előnye PCI-s társával szemben, hogy nyomtatott áramköre csupán félmagas, így lapos HTPC házakban is elfér; ára valamivel 20 000 forint fölött van. Mindkét modell tökéletesen együttműködik Vistával, még a 64 bites változattal is.

Digitális vonalon is jelen van a Leadtek. Legkisebb és legolcsóbb DVB-T vevője, a PCI-s WinFast DTV1000 T már 11 500 forintért megvásárolható, és szintén működik minden Vista-változattal. Teljes magasságú nyomtatott áramkörére olyan RF egységet ültettek, melynek nemcsak bemenete, hanem kimenete is van, amelyre további DVB-T eszközöket köthetünk. Többet tud, és 3400 forinttal drágább a WinFast DTV1800 H. Ennek már csak félmagas a nyomtatott áramköre. Igaz, nem tudja továbbküldeni a digitális jelet, de gazdaságos szilíciumtunert kapott, amely a mai, analóg tévéadást is veszi. További ezer forinttal drágább a WinFast DTV2000 H, melynek ismét teljes magasságú a nyomtatott áramköre, és két bemenetes rádiós egysége van, így nem kell váltogatni az analóg és digitális antenna között.

Aki notebookján szeretné élvezni a Leadtek digitális tévévevőinek minőségét, az megteheti az USB-s WinFast DTV Dongle segítségével. Le kell ugyan mondania az S-Video és kompozit bementről, de csak 11 500 forintot kell fizetne. A legérdekesebb új Leadtek termék a Major Plus Kft. által forgalmazott, 14 300 forintos csomag, melyben egy WinFast DTV1800 H tuner és egy WinFast iCam 100M webkamera van.

A leggyorsabb, de legdrágább IEEE 802.11n-es Wi-Fi eszközök mellett egyre érdekesebbek lehetnek a korábbi csúcsmodellek, a 125 Mbps-os sebességre képes, jó minőségű Broadcom chipekkel szerelt eszközök. Ilyen például a USRobotics MAXg routere, melyet már 15 200 forintért megvásárolhatunk, pedig még USB-s nyomtatókiszolgálója is van. Ez a technológia csak akkor tud kibontakozni, ha megfelelő hálózati adapterek vannak mellette. Sajnos ezeket még viszonylag drágán, 10–11 000 forintért kínálja a USRobotics. Nagyon jó ára van a Zyxel szintén 125 Mbps-os, tehát a USRobotics útválasztójával kompatibilis PC Card adapterének, melyhez potom pénzért, 4500 forintért juthatunk hozzá. Picivel 8000 forint alatt mérik az Asus ugyancsak 125 Mbps-os WL-138GE PCI adapterét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Fókuszban a monitorok

    Új, illetve 24 hüvelykes kijelzők mellett friss tápegységeket és akciós termékeket tálalunk ezen a héten.

  • Hardverek az őszben

    Még nem indult be igazán a karácsonyi vásárlási láz, de ezen a héten is mutatunk jó pár érdekességet a hazai hardverpiacról.

Előzmények

Hirdetés