Hirdetés

Fél tucat erős processzorhűtő

Hirdetés

Cooler Master Hyper TX2 – a változatlan

Nem voltak valami szorgalmasak a Cooler Master fejlesztői sem, amikor a Hyper TX továbbcsiszolásáról volt szó. Igaz, már az alapmodell is egészen ügyes volt a maga kis kötényével, egyszerű szerelésével és rezgéscsillapított ventilátorával. A CeBIT-en láttuk a még érdekesebb ventilátoros Hyper TX3-at, de hozzánk csak a kettes verzió jutott el. Akinek van pár évnyi ráérő ideje, megpróbálhatja megkeresni a különbséget az alant látható Hyper TX és Hyper TX2 között. Aki nem ér rá ennyire, annak eláruljuk, hogy nincs különbség.


Balra Hyper TX, jobbra Hyper TX2 – vagy fordítva...? Mindegy!

Annyi az újítás, hogy most gyárilag mellékelték az LGA775-ös és AMD-s szerelőkészletet egyaránt. Ez nem feltétlenül jó ötlet, mert korábban volt két valamivel olcsóbb verzió a két processzorgyártóhoz. Most viszont van egy drágább, amelynek a többség soha nem fogja használni az egyik rögzítőkészletét, mert kitart az adott processzomárkánál, foglalatnál.

A csere meglehetősen egyszerű. A csomagolás miatt felcsavarozott LGA775-ös lábakat le kell csavarozni, ezután a Hyper TX2 a pánttal feltehető az AMD K8 és K10-es alaplapok gyári rögzítőkeretére.

A felszerelés jó esetben pillanatok kérdése. Ha nincs ekkora szerencsénk, akkor kell majd egy kicsit küzdeni a heat-pipe-ok és alaplapi hűtőbordák rengetegében.

Főbb paraméterek:


Termék megnevezéseCooler Master Hyper TX2
FelszerelhetőSocket 754/939/940/AM2, LGA775
Méret109 x 124 x 137 mm
Anyagalumínium, réz alappal és három hőcsővel
Tömeg482 gramm
Borda mérete90 x 44 x 137 mm
Ventilátor mérete92 x 92 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma1800 rpm
Ventilátor csapágyazásaLong Live Bearing
Gyártó weboldalawww.coolermaster.com
Termék weboldalaHyper TX2
ForgalmazóExpert Computer Kft.
Bruttó fogyasztói ára5500 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés