Hirdetés

Fájlszerverek Conceptronic-köntösben

Kicsi a bors, de...

A hollandiai illetőségű Conceptronic néhány termékéről Hazai pálya rovatunk keretén belül korábban már beszámoltunk, így rendszeres olvasóink számára alighanem ismerősen cseng a márkanév, mellesleg a cég termékei a hazai hipermarketek polcain is viszonylag sűrűn látott portékának számítanak.

A Conceptronic szinte megszámlálhatatlan mennyiségű perifériát kínál a vásárlóknak, a külső merevlemezházaktól kezdve a vezeték nélküli hálózati eszközökig. A gyártó viszonylag jól ráérzett arra, hogy ebben a szegmensben aránylag nehéz kiemelkedően újat alkotni, ezért a Conceptronic termékek nem is elsősorban újdonságértékükkel próbálnak hódítani; a márka fő vonzerejét az igényes csomagolás, illetve a dizájnos készülékek jelentik, valamint a termékcsoportonként eltérő, akár 5 évig tartó jótállási időszak.

A külső merevlemezházak között, bár nem átütő újdonság, de mindenképpen érdekes, hasznos megoldás a Grab'n'Go család CHD2WLAN típusjelzést kapott tagja, mely Ultra-ATA csatolós, 2,5 hüvelykes merevlemezeket fogad, és vezetékes vagy rádiós hálózati összeköttetést nyújt a kliensgépek számára.

A CHD2WLAN az átlagosnál kicsit nagyobbacska külső USB-házhoz hasonlítható, a készülék hálózati üzemmódjáról csak a hátlap, illetve a felszerelt antenna árulkodik. Az eszköz méretéhez képest szokatlanul nagy dobozban érkezik, ebből a szükséges kábelek, CD, leírás, illetve tápegység kerül elő.

A mellékelt tápegység sajnos kötelező tartozéka a készletnek, ami egyben azt is jelenti, hogy az eszköz nem működik USB-s adattárként, magyarul nem oldható meg a tápellátás máshogyan, még akkor sem, ha nincs szükség a hálózati funkciókra. Furcsa megoldás, hiszen a CHD2WLAN hátulján két USB csatlakozó is van, ezekhez így csak pendrive vagy más külső adattár csatlakoztatható.

A készülék szerelése viszonylag egyszerű, az előlap lepattintásához még csavarhúzóért sem kell nyúlnunk, a merevlemezt pedig egyszerűen csak be kell tolni a foglalatba, vigyázva arra, hogy a csatlakozótüskék jól illeszkedjenek. A feketére festett műanyag fedlap helyére pattintása után üzemkész az eszköz, csak a tápcsatlakozót kell bedugni, és pár másodperc múlva már rendelkezésre is áll rendszer.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés