Hirdetés

Érdekességek és konfigok

VegyesenA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Bemutatkozott a hazai piacon az MSI kedvező árú, AMD platformos, integrált grafikus maggal ellátott alaplapja. A 760GM-P33 neve a 760G északi hídra utal, mely a 780G középkategóriás társa. Benne ugyanaz a Radeon HD 3200 grafikus mag dolgozik, mint nagyobb testvérében, csak kicsit visszavettek az órajeléből, és nem három, hanem csak kétféle monitorkimenet csatlakozik hozzá. A trióból hiányzik az elsősorban HTPC-knél érdekes HDMI, csak az analóg D-Sub és a digitális DVI maradt meg. A microATX formátumú alaplapra került a hosszú PCI Express 2.0 x16 csatlakozó, amibe igény szerint külső VGA-t rakhatunk. Megfelelő Radeonnal a kis IGP CrossFire módban működhet együtt. Az MSI alaplap 4+1 fázisos feszültséggeneráló részén szilárdelektrolitos kondenzátorokat használnak, de a többi részen – a költségcsökkentés miatt – maradtak a hagyományosaknál. Így – három év garanciával – csupán 15 500 forintba kerül ez a jó kis alaplap.

Grafikus kártyás vonalon is érkezett egy MSI újdonság. Persze a nyári uborkaszezonban nem lehet merőben új architektúrára számítani, így be kell érnünk egy komolyabb hűtéssel. Az MSI R4890 Cyclone OC tetején egy komoly, hőcsövekkel megtámogatott egyedi hűtés trónol. Érdekessége, hogy csövei a szokásos 6 mm helyett 8 milliméteresek, így nagyobb a belső felületük, tehát hatékonyabban tudnak működni. A kettéválasztott lamellasorok között méretes, 10 cm átmérőjű ventilátor dolgozik. A Cyclone kártyák további érdekessége, hogy kiváló minőségű alkatrészeket használnak hozzájuk – az MSI katonai szintűnek nevezi őket. Az idehaza kapható OC utótagos R4890 Cyclone GPU-ját a referencia 850 MHz-ről 880 MHz-re gyorsították fel, de 1 GB GDDR5 memóriája maradt effektív 3900 MHz-en. Az egyedi hűtéses, minimálisan tuningolt MSI grafikus kártya vételára három év garanciával 52 000 Ft.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik mostanság az LG – vagy akár a Samsung – monitorkínálatában. Havi szinten jelennek meg az új típusszámok és fantázianevek mögé bújtatott variációk a 16:10-ről mára szinte teljesen 16:9-re vándorolt oldalaránnyal. Ma egy-egy 22 és 24 hüvelykes LG-t mutatunk be. A kisebb, a W2284F tavaly iF formatervezői díjat nyert. Ebben minden bizonnyal nagy szerepe volt az áttetsző alsó részű, forgatható talapzatnak. A kabát alatt átlagos technológia rejtőzik 5 ms-os válaszidejű, 1680x1050 pixeles TN+film panel formájában, aminek 300 cd/m² a fényereje, dinamikus kontrasztaránya pedig 30 000:1. Csatlakozóból szerencsére az analóg D-Sub mellé egy digitális DVI is befért a három év garanciával 54 000 forintos árba.

Nagyjából 23 000 forinttal drágább a két hüvelykkel nagyobb W2453TQ, ami fenemód okos masina. Érzékelőjével figyeli a környezet fényviszonyainak változását, és ehhez igazítja a monitor paramétereit. Egészségünkre ügyelő időzítővel látták el, ami beállítható időközönként szól, hogy saját érdekünkben szünetet kellene tartani. Az ilyen szuper dolgok mellett ott vannak még a szokásos apróságok, mint az 1920x1080 pixeles felbontás, az 5 ms-os válaszidő vagy a szinte végtelen dinamikus kontrasztarány.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés