Az első egyedi RX Vega 64 – ROG Strix, mi más?

Az ASUS újdonsága járt nálunk; megnéztük hogyan teljesít a referencia Vega 64-hez és Vega 56-hoz képest.

Értékelés

Az Asus ROG Strix szériába tartozó videokártyák kellemes darabok mindazok számára, akik nem elégszenek meg a zömmel "tégladizájnú" referencia megoldások hűtési (illetve zajszintet meghatározó) képességeivel, és olyan videokártyát keresnek, amelyik megjelenésében is hirdetheti, hogy tulajdonosa a "gémerek" táborát erősíti.

A játékokban kapott eredményeket összevetve ugyanakkor látszik, hogy pusztán a nagyobb sebességért nem érdemes ebben a pillanatban ezt a kártyát választani, hiszen a referenciához képest több esetben is csekély lassulást mértünk. Ez persze újabb driverekkel vagy frissített BIOS-szal még előnybe is fordulhat, de jelentős ugrásra azért nem számíthatunk.

A teljesítmény-fogyasztás arányban tapasztalt 8 százalékos eltérés két tényező eredménye: egyrészt nagyobb a kártya fogyasztása nagyjából 20 wattal, aminek oka a gyári tuning és az extra funkciók (három ventilátor, RGB LED-ek stb.), másrészt kisebb a teljesítmény az említett 1-3%-kal, ami valószínűleg a korai BIOS-ra fogható (amit valószínűeg még a referenciamodellekre optimalizáltak).


[+]

Mindent összevetve tehát adott egy kiforróban lévő videokártya-platform, amelyet az Asus hűtési és használhatósági szempontból igyekezett finomítani, továbbörökítve a játékos vonalon ismert és népszerű ROG Strix hagyományokat. Bár fogyasztói áráról még nincs információnk, az alkalmazott hűtési megoldás, a külön vezérelhető ventilátorok, a portok jó leosztása, és aki szereti az ilyesmit, az RGB világítás mind méltó egy ízig-vérig csúcskártyához, így a tetszett minősítés kijár a terméknek.


ASUS ROG Strix RX Vega 64 OC videokártya

icon

Az ASUS ROG Strix RX Vega 64 OC VGA-t az ASUS Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés