Hirdetés

Eizo L885: 20 col, csak profiknak

Hirdetés

Külsőségek

Az Eizo L885 vékony kávájának köszönhetően nem sokkal nagyobb, mint például a 19 colos AG Neovo K-19. Ez pozitív tulajdonság, hiszen nagy képátlója ellenére szűkösebb körülmények között is elfér. A monitor kicsomagolásánál feltűnt, hogy a hungarocell védőburkolatból óvatosan kell kihámozni az L885-öt, mert magasságának állíthatósága végett a talapzat terhelés nélkül kirúgja magát - ez könnyen vezethet a monitor leejtéséhez, főleg, mivel a panel is elforgatható 90 fokban (így gyakorlatilag elkapni esés közben olyan, mint egy síkos halat kézzel kifogni a vízből)..

Az Eizo 20 colosa igazán flexibilis monitor: Mint fentebb már említettük, a panel elforgatható 90 fokban, így nem csak fekvő, hanem álló képeket is nézhetünk rajta kényelmesen (OSD menüből választható a megjelenítési mód). Ezen felül a talapzat felső részén található csuklómechanizmusnak hála, oldairányban is forgathatjuk a monitort (35-35 fokban balra/jobbra). A leírása alapján előrefelé kereken 0 (nulla) fokot ad meg a gyártó dönthetőségre, ám - mint azt a fenti képek is cáfolják - nekünk sikerült legalább két fokos dőlésszöget kimérni.. Hátrafelé tekintélyes 40 fok a törés nélkül végrehajtható dőlés, ami egy három méteres embernek is megfelelne.

Ötletes a jel- és a tápkábel elrejtése: A talapzat alsó részén található műanyag burkolat egy kis csapóajtóval rendelkezik, melyen keresztül beilleszthetők a vezetékek. - A praktikus ét átgondolt részletmegoldások sora itt még nem ér véget: A TFT monitor főkapcsolóval is rendelkezik, mely igen könnyen hozzáférhető helyre került, mégpedig a panel bal felső sarkának tetejére:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés