Hirdetés

EIZO FlexScan EV2736W-FS WQHD-s monitor

Hirdetés

Külső, megjelenés

A WQHD-s, azaz 2560x1440 pixel megjelenítésére képes monitorok még a tavalyi év őszén debütáltak a piacon, de az eltelt idő nem volt elég arra, hogy számottevő áresésnek legyünk tanúi – ehhez persze hozzájárul a valutaárfolyam mozgása és egyéb tényezők (szállítás drágulása stb.) is. Igaz ez a felsőkategóriás termékeiről ismert EIZO-ra is, mely gyártónak mindig vastagon fogott a ceruzája, így a professzionális (de nem abszolút felsőkategóriás) FlexScan családba tartozó 27"-os, IPS paneles EV2736W típusnál sem átallottak 200 000 forint feletti árat vésni az árcédulára, ami ebben a szegmensben már soknak számít. Lássuk, mit kapunk a pénzünkért cserébe!

Az biztos, hogy a gyártónál nem bíznak semmit a véletlenre, ha anyagminőségről vagy tartósságról van szó, cserébe termékeik külsejének megalkotásához nem alkalmaznak világhírű dizájnereket, jól láthatóan főként a ceruza, szögmérő és körző hármasa dominál a tervezők eszköztárában. Hiába, a cél a használhatóság és a jó minőség, nem pedig a megjelenés. Ennek ellenére ez a modell nem sikerült rosszul külsőre sem, a vékonynak tekinthető, 20,5 milliméteres káva kifejezetten tetszetős.

A talp meglehetősen egyszerű és az állványzat mechanikája sem tűnik bonyolultnak, mégsem hiányzik semmi, ami akadályozná a kényelmes használatot. A kijelző dönthető, forgatható, magassága állítható és portré mód is van, mindez stabil alapokon.

Az állvány hátulján egy nyitható műanyagajtó található, ami lényegében egy pofonegyszerű kábelkötegelési megoldás. Ötletes megvalósítás ez a gyártó részéről, ami mindig kéznél van, könnyű kezelni és nem lehet elveszteni. Maximum a letörés veszélye fenyegeti a felhasználót, de ha egyszer beállítottuk, utána valószínűleg nemigen lesz már vele dolgunk.

Ez a kábelmenedzsment egyébként nem akadályozza a forgatást vagy a magasságállítást, viszont a pivot mód használatához érdemes a kábeleket egy oldalon kihúzni, és az állvány és a kijelző között elvezetni. Tehát nem úgy, ahogy az a lenti képen látható, ami csak azt szemlélteti, hogy a rendszer használata teljesen eltünteti a "madzagokat" szemünk elől.

Csatlakozók terén sajnos nem túl nagy a választék. A dual-link DVI-on kívül csak egy DisplayPort adott képbemeneti célokra, emellett be kell érnünk egy jack audiobemenettel, egy fülhallgató-kimenettel és a kétportos USB hubbal az ehhez való USB uplink csatlakozással. Sajnos utóbbi csak a 2.0-s szabványt ismeri. Nincs HDMI, Daisy Chain funkciót sem kapunk. Ezzel kapcsolatban meg kell még említeni, hogy 24 Hz-es képfrissítési frekvencia sem támogatott – ha ez valakinek bármilyen okból fontos lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés