Hirdetés

Egzotikus athlonos hűtők tesztje

Bevezető

Korábban a PROHARDVER! és a COOLNESS csapata számos hűtőteszttel örvendeztette meg a mindennap visszatérő olvasókat, ám ezek az utóbbi időben csak az Intel platform felé kacsintgató vevőréteget célozták meg (Elit P4-es hűtők tesztje és Olcsó P4-es hűtők tesztje), pedig nem szabadna elfeledkeznünk az "AMD-sek" táboráról sem, hiszen legalább annyian vannak (ha nem többen), mint az Intel-processzorral rendelkezők.

Utolsó, AMD-processzorra passzintható hűtőkkel foglalkozó írásunk 2003. augusztus 22-én született (Hét új Glacialtech hűtő tesztje), tehát van mit bepótolni, hiszen az a teszt ráadásul csak egy gyártó termékeivel foglalkozott.

"Sajnos" most sem több száz hűtőt bemutató írást teszünk közzé, ám megpróbálkozunk egy, a korábbiakhoz hasonló összehasonlítást felszolgálni, és elindítani egy új vonalat, melynek áldásos hatásaként a jövőben megjelenő hűtőtesztek eredményei minden szempontot figyelembe véve összehasonlíthatóak lesznek az eddig tesztelt hűtőkkel. Emellett kiküszöböltük az eddigi talán legnagyobb hiányosságunkat: a zajszint mérésének problematikáját. Előző tesztjeinkben sajnos nem szolgáltunk decibelekkel, csak szubjektív benyomásainkat tudtuk megosztani az olvasókkal, ám ennek szerencsére vége.

Legyen elég ennyi bevezetőül, jelen tesztünkben öt Socket A-s hűtőt mutatunk be, melyek közül négy eddig semmilyen formában nem jelent meg a PH! oldalán, egyet pedig ismerünk egy korábbi tesztből (Thermaltake Volcano 9 Coolmod), ám összehasonlítási alapnak tökéletesen megfelel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés