Hirdetés

Egy ébenfekete gép születése

Alaplapok

Előrebocsátott megjegyzés: a cikkben szereplő árakat – szokás szerint – partnereink nagykereskedelmi kistételtes vételáraihoz 10 % hasznot és 25 % áfát hozzáadva képeztük.

Hirdetés

Alaplapok

A hírek szerint hétfőn megérkeznek az Abit nForce4-es chipre alapozó lapjai. Egyelőre csak a szóló videokártyával boldoguló AN8 és a fatális – pontosabban OTES – hűtéssel felszerelt AN8 Fatal1ty lesz kapható, pontos áruk csak hétfőn derül ki. Felépítésük szerencsésebb, mint az eddigi nForce4-es lapoké, ugyanis az egyetlen alaplapi vezérlőchip kikerült a grafikus kártya vonalából, így nemcsak szabadabban lélegzik, de talán egy termetesebb passzív borda is megvédi az elfüstöléstől.


Abit AN8 és...

Ha már a hideget emlegetjük: a nagynevű FPS-játékos, Fatal1ty nevével fémjelzett inteles csúcslapon is három ventilátort találhattunk, melyek közül kettő az OTES rendszer keretein belül a processzor feszültségszabályzóit hűtötte. Az AN8 Fatal1ty további két ventilátort kapott, melyek a memóriamodulokat teszik hűvösre. Talán már a következő tuninglapokról hőcsövek mosolyognak ránk.


...AN8 Fatal1ty

A 939 lábú Athlon 64-ekre fogukat fenők örülhetnek, hogy az induláskor sem kimondottan drága – 30 600 Ft – nForce4-es Gigabyte K9NF-9 kétezer forinttal lett olcsóbb, ezzel utolérte az egyetlen piacunkon fellelhető ATI Radeon Xpress 200 chipkészletre épülő alaplapot, az MSI RS480-M2-t. Sajnos a kedvező 26 333 forintos árcédulával indító Chaintech VNF4 Ultra Zenith VE viszont majdnem egy ezressel drágább lett.

Az AMD processzoroknál egyelőre nem tapasztalható a nemrég bejelentett árcsökkenés, de ami késik, nem múlik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés