2019. február 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

Dell U2717DA monitor teszt: karban erős

A kipróbált, InfinityEdge kijelzős típus különlegességét a praktikus, karos állvány adja.

Hirdetés

Bevezető, külső

2016-ot írtunk, amikor a Dell bemutatta az U2717D monitort, melyet az általunk is tesztelt U2715H utódjának szántak. Az UltraSharp sorozaton belüli kijelző technikai paraméterekben nem ígért igazán sok újdonságot, sőt még a virtuálisan keret nélküli felépítés is maradt. Igaz, azóta a gyártó bevezette az InfinityEdge kifejezést, ami végeredményben még keskenyebb széleket jelent, alul 8,3 millimétert, oldalt és felül pedig 7,3 millimétert, és ezt követően már valóban a képtartalom megjelenítése következik, tehát valóban szűkre vette a határokat a Dell.


[+]

Újdonság papíron tehát nem sok akadt, az U2717 sorozat egyértelműen egy kötelező ráncfelvarrás, de amiért most előrángattuk, az a DA kiadás, aminél a vállalat szakított a hagyományos talpas állvánnyal, helyette egy karos megoldást választott, ami rendkívül kevés helyet foglal az asztalon. Önmagában kétségkívül nem világújdonság egy ilyen kar, hiszen VESA kompatibilis megoldásokkal Dunát lehetne rekeszteni, de a Dell karja a normál állványhelyre illeszkedik, plusz ezt a "DA" modellnél a dobozba tették, nem külön megvásárolható, és ettől lett egyedi, ennek pedig akartunk egy esélyt adni a hétköznapokban is.


[+]


[+]

Az asztali csavaros-szorítós megoldás fémből készült, ez biztosítja a stabilitást. A menetes szár már eleve igen széles vastagsági tartomány befogását teszi lehetővé, de a még univerzálisabb használhatóság érdekében a két csavar áthelyezésével további beállítás adódik, ergo még combosabb asztallapokra is rászorítható. A kar váza is fémből van, így minden adott a stabilitáshoz, de azért ne gondoljuk egy percig sem, hogy ekkora erőkarral nem fog remegni a kijelző.


[+]

A legelegánsabb megoldás a karos kialakításban, hogy a mágnesesen rögzített fedél alatt található a kábelcsatorna. Akinek pedig később mégis másféle állványra, esetleg fali konzolra lenne szüksége, az most is válthat, hála a 100x100-as VESA furatoknak.


[+]

Ami az állíthatóságát illeti, van egy gömbcsukló alul, ami a kar jobbra-balra (egészen pontosan körbe) mozgatását és a magasságállítást (fel-le mozgathatóságot) biztosítja, felül pedig három további forgáspont, melyek lehetővé teszik a további jobbra-balra állíthatóságot, a kijelző dönthetőségét, valamint a portrémódot is. Ebből is látható, hogy térben igen sok állítási lehetőséget biztosít ez a fajta karos megoldás, de van hátránya is: a gömbfejen nem billenthető még hátrébb a kar, amivel további helyet lehetne megspórolni.


[+]

Csatlakozókból most sincs hiány, a kiosztás is "delles": HDMI 1.4 (MHL 2.0), egy normál és egy mini DisplayPort 1.2 bemenet, egy DisplayPort kimenet Daisy Chainhez, egy 3,5 milliméteres jack audiokimenet, valamint 4 USB 3.0-s port két részre osztva (egy pár a csatlakozóknál, egy pár oldalt).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.