2019. február 19., kedd

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

Dell E2414H monitor: a TN panel köszöni, jól van

Az olcsó paneles kijelzőknek még mindig van keletje, de mi a helyzet a létjogosultsággal?

Hirdetés

Bevezető, külső

Régen történt, hogy utoljára TN+film paneles kijelző landolt szerkesztőségünkben, hiszen ma már minden az IPS, PLS vagy éppen VA kijelzők körül forog, legalábbis akkor, ha otthonra keresünk kijelzőt. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne kereslet az olcsóbb TN-es modellekre. A Dell ezen igények kielégítésére kínálja E szériás monitorait, melyek kívülről le sem tagadhatják, hogy mely nemes istálló lovai közül valók.

Alapvetően a tesztre érkezett, pontosan 24"-es, E2414H modellszámot viselő monitor nem néz ki rosszul: viszonylag keskeny, enyhén vaskos matt fekete káva, lekerekített élek, pici talp stabil állványzattal és diszkréten elhelyezett gombok jellemzik.

Hátulról nézve is egész jó a helyzet. Itt jól látható a kábel elvezetésére szolgáló kivágás, de az is, hogy a mutatós állvány ellenére túl sok beállítási lehetőséget nem kapunk, be kell érni a dönthetőséggel. Az anyagminőség tapintásra nem rossz, de a műanyag néhány helyen kissé vékonyra sikeredett.

A talp és az állvány egyetlen gombnyomással leszerelhető, így 100 x 100-as VESA fali konzol segítségével falra is szerelhetjük. Szerencsére ebben a lefelé álló, takarólemezzel fedhető bemenetek sem fognak senkit megakadályozni.

Az egyszerű, de ötletes kábelcsatorna is jól funkcionál, lehetővé teszi a jel- és tápkábel ízléses elvezetését – szerencsésebb esetben egyáltalán nem is látszanak.

Ebben az is nagy segítségünkre van, hogy DVI-on, analóg VGA-n és tápcsatlakozón kívül mást nem kapunk, így akár három kábelt is elvezethetünk szépen. Itt említenénk meg, hogy az E2414H-nak nincs beépített hangszórója, tehát hangbemenettel sem kell bajlódni, de a gyártó kínálatában opcionálisan szerepel a monitor aljára rögzíthető hangdoboz, ha erre valaki mégis igényt tartana (mondjuk irodai környezetben).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.