Hirdetés

DeepCool Steam Castle: hardvered kastélya

Hirdetés

Bejutás

Határozott rántással előbb az előlap, majd a tetőpanel is eltávolítható. Mind a kettőn vannak nyílások, egyikbe sem került porszűrő. Bár kívülről úgy tűnhet, a felső, kör alakú nyílásokban nincs ventilátor, ide csak a korábban említett, háromszínű világító betéteket szerelték. Ezek viszont egyszerűen kipattinthatóak, sőt néhány csavar kitekerése után a rácsos betét is kivehető, szabad utat adva az utólagos ventilátormoddolásnak.

Vagy egyszerűen csak szabadon is hagyhatjuk őket, mert a vázba, a tető alá két-két 120 vagy 140 milliméteres ventilátor szerelhető. És igen, dupla vízhűtéses radiátor is befér ide, de akkor be kell áldoznunk az egyetlen 5,25 hüvelykes előlapi bővítőhelyet. Az alatta lévő 3,5 hüvelykessel már gyárilag megtette ezt a DeepCool: bár ki lehetne vezetni a vázon, az előlapon nincs neki hely, ez újra egy kis moddolás után kiált.

Mint korábban utaltunk rá, az alsó panel is leszedhető; ehhez el kell távolítanunk hármat a négy gumitalpból, ugyanis csavarok vannak alattuk. Ebből az irányból a belső, szintén csavarokkal rögzített meghajtóhelyekhez férhetünk majd hozzá. No nem innen kerülnek be az adattárak, hanem innen dolgozva lehet teljesen eltávolítani tartóikat, nem kell szegecseket kifúrni.

Szokás szerint az oldallapokon keresztül vezet az út a Steam Castle belsejéhez. Kézzel könnyen oldható csavarok tartják őket, nyitásukat nem könnyíti húzófül vagy bemélyedés. Belső oldalukon körben merevítést kaptak, viszonylag kis méretük miatt elég merevek, nem csavarodnak, hajlanak. A plexi ablakot egyszerűen behajlított fémlemezek tartják. Az átellenes oldalon lévő csatlakozó- és kezelőpanelhez irdatlan mennyiségű kábel tartozik, hiszen a szokásos elemeken túl innen kígyózik három ventilátoraljzat, a világítás és ezeknek a tápelláttása.

A házhoz a szokásos kiegészítőket kapjuk, egy maréknyi különböző csavart, távtartókat az alaplaphoz, kötegelőket és kis csipogót. A nyolc gumigyűrű a 2,5 hüvelykes egységek rezgésmentes rögzítéséhez való. Hasznos kiegészítő a kis átalakító, amivel az alaplaptartókat csillagcsavarhúzóval is betekerhetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés