Hirdetés

Corsair HS65 Surround headset: néha a kevesebb több

A virtuális térhangzás élményével kecsegtető fejhallgatót sztereó módban jobban szerettük, az RGB hiányának pedig sokan külön örülni fognak.

Corsair HS65 Surround

Legutóbb egy kifejezetten érdekes, rezgőmotorokkal is ellátott headsetet küldött el nekünk a Corsair, most pedig a hagyományosabb felépítésű, cserébe viszont virtuális térhangzásra is képes HS65 Surround próbáján volt a sor, ami ráadásul jelentősen olcsóbb is, mint a korábban tesztelt modell. A 90 euró körüli áron megvásárolható eszköz csatlakozási módját tekintve is egyszerűbb elvek mentén készült, szoftveres oldalon viszont képes olyat nyújtani, amit máshol ritkán látunk – ám mielőtt erre rátérnénk, szokás szerint szemügyre vesszük a csomagolást és a hardvert.

[+]

Kicsomagolás, külső

A HS65 Surround a Corsairtől megszokott módon egy sárga-fekete színvilágú dobozban jutott el szerkesztőségünkbe, melyet kibontva nem kellett attól félnünk, hogy tartozékok áradata ömlik az asztalunkra. A doboz kartonból készült bélésében a fix, 1,5 m hosszú, jack csatlakozóban végződő vezetékkel rendelkező fejhallgatón, illetve némi papír alapú dokumentáción kívül csak egy jack-USB adaptert találunk.


[+]

Az előbbi sorokból már kitalálható, hogy a headset mikrofonja nem képez külön egységet, olyan szempontból viszont nem egy fix alkatrészről beszélünk, hogy le-fel hajtogatni azért lehet, amivel ráadásul némítani is tudjuk a hangrögzítést (a kapcsolási pontot a felső végponthoz közeledve kicsit érezhetjük is), továbbá a műanyag ház flexibilitásának köszönhetően oldalirányba is tudjuk mozgatni a kart.


[+]

Az 50 mm átmérőjű drivereknek otthont adó hangszóróházak nagy része szintén műanyagból készült, a külső részüket viszont sikerült feldobni egy fémből készült, a gyártó logóját viselő rácsozással. A hangszórók fém csuklókon forognak, melyek az alumíniumból épített vázhoz csatlakoznak; ezt felülről műanyaggal, alulról pedig műbőr burkolattal ellátott, memóriahabos párnával borítottak be.


[+]

Fülpárnából csak azt a szettet kapjuk, amit a dobozból kivéve a fejhallgatón találunk, de az legalább ötletes kivitelű: a hangszigetelésért felelős részen műbőrből készült, a belső rész pedig a befülledést megakadályozó, plüss borítást kapott, és mindezt memóriahab béléssel egészítették ki.


[+]

A készülékházon a már említett, gumírozott vezeték csatlakozási pontján kívül már csak a hangerőszabályzó tárcsa érdemel említést, ami a bal oldalon, a mikrofon előtt kapott helyet.

Főbb paraméterek
Corsair HS65 Surround
Kialakítás Zárt, over-ear
Hangszóró Neodímium, 50 mm
Frekvenciaátvitel 20 - 20 000 Hz
Impedancia 32 ohm
Érzékenység 111 dB
Kábel hossza 1,5 m
Tömeg 282 g
Csatlakozás 3,5 milliméteres jack
Tartozékok USB-jack adapter
Extrák Flexibilis mikrofon, hangerőszabályzó a házon, virtuális térhangzás
Gyártó honlapja www.corsair.com
Termék honlapja HS65 Surround
Fogyasztói ár 89,99 euró (kb. nettó 35 000 forint)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés