Hirdetés

Pehelysúlyú bajnok a ringben: Cooler Master MM710 egér

A furcsa külsejű periféria igazán ütőképesre sikeredett.

Felhasználás, konklúzió

A tesztek során szerzett, pozitív tapasztalataink remekül párhuzamba álltak a mindennapos felhasználással. Sem böngészés, sem munka, sem az esténként befigyelő, Call of Duty: World at War zombi co-op LAN-ok alkalmával nem húztuk a szánkat, egy pillantra sem. Tökéletes perfect control, semmi smoothing vagy jitter, csak a maximális precizitás, ahogy az egy high-end szenzorhoz illik (Razer Goliathus Control, HP Omen, és SteelSeries QcK egérpadokon próbáltuk). Mi több, mikor először játszottunk az MM710-zel, azon minutumban a szervezett, Quake Live-os TDM ligázás jutott eszünkbe, és az, hogy ehhez az egérhez bizony nagyon-nagyon illene a legendás aréna FPS és a mi alacsony egérézékenységet közepes gyorsítással párosító, folyamatosan a perifériát emelgető és repozicionáló stílusunk; az idők során belénk égett, hogy midőn ilyen képzeteink támadnak, már eléggé sanszos, hogy könyékig vagyunk a jóban.

Hirdetés

A cikkíró alapvetően pincer claw grip fogással terelgeti az egereket, minimális alkari támogatással csuklóból játszik, míg a finomkorrekciókat ujjbegyekkel (fingertip) végzi. Tenyere 9 cm széles, és csuklójától a középső ujjának hegyéig 20,2 cm mértünk, kedvenc formái pedig a Logitech MX300/Ninox Aurora/MS WMO 1.1a/G-Wolves Hati. Ezekkel a paraméterekkel korrekt volt a komfortérzet, de ezt inkább csak plusz információként jegyezzük meg, hiszen a kényelem végtelenül szubjektív tényező; ami az egyiknek a non plusz ultra, a másiknak könnyen lehet maga a megtestesült földi pokol.


[+]

A váz – lyukacsos volta ellenére – stabilnak mondható, és a méhsejtes kiképzés kedvez az izzadós tenyerűeknek. Minimálisan ropogtatható, de összességében azt mondanánk, hogy az összeszerelési minőség rendben van. A klikkelési érzet taktilis, határozott, és nem csak a fő gombokon. A gumírozott, textúrázott görgőre sem panaszkodhatunk, mert a fokozatok jól elkülönülnek, se nem túl könnyű, se nem túl nehéz görgetni, pont jó. A jobb klikknél megfigyeltünk némi post-travelt, ha a gomb elülső, vezeték felé néző szegmensét tuszkoltuk (tehát az aktuáció után egy kicsit még lehet lefelé nyomni a gombot), illetve mind a bal, mindpedig a jobb katt rendelkezik egy kevés holtjátékkal, de ezek a kurzor dirigálása közben nem voltak zavaróak. A Cooler Master fiókája ugyan szimmetrikus formavilágú, de az oldalgombokat jobbkezeseknek szánták.

A (para)kábel hajlékony és könnyű, hatványozottan jobb, mint a kurrens PVC vagy harisnyás megoldások, és majdnem eléri a külön megvásárolható parakábelek színvonalát. A talpak jól csúsznak (azért nem Hyperglide szint), viszonylag könnyű őket szépen lehámozni, és a grátisz szett kellemes adalék.

Röviden összefoglalva az eddig leírtakat elmondhatjuk, hogy az MM710 egy valóban minden sallangtól mentes, szinte légies egér, ami kizárólag a legfontosabb tényezőkre koncentrál, de azokra viszont tényleg odafigyel. Nincs parasztvakítás, fölösleges funkciók, csak az, ami kell, miközben a negatívumok sem hangsúlyosak annyira, hogy az eltántorítson a vásárlástól. A nagyjából 16 000 forintos árat tulajdonképpen indokoltnak tartjuk, így ha pihetollnyi egérre vadászunk és nem idegenkedünk a formájától, feltétlenül érdemes a radarképernyőnkre helyezni a MasterMouse-t.


Cooler Master MM710 egér

Synthwave

A Cooler Master MM710 egeret a gyártó magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés