Hirdetés

Cooler Master ATC-101-SX4 alumínium ház

Bevezető

Ismét házalunk, ezúttal a Cooler Master ajtaján kopogtattunk, jutalmunk egy Cooler Master ATC-101-SX4 alumínium ház lett. Végre betekintést nyerhetünk, hogy a számítógépház-iparágban mennyire nőtte ki magát ez a cég -- a CeBIT-en már láthattunk egy kis ízelítőt, most jöjjenek a személyes tapasztalatok!

Azt tudjuk, hogy az alumínium házak még a felső árkategóriát képviselik (főleg kishazánkban, de egyelőre külföldön is). Összehasonlítási alapul a korábban tesztelt Lian Li PC-60-at vettük, hisz így tudunk bővebb véleményt mondani. Hasonló módon ez a típusú ház is rendelkezik üveglapos megoldással (ATC-101B-SX4) és kapható a nagy drive-okhoz (CD-ROM/DVD, stb...) alumínium beépítő (AFP-U01) keret, hogy minden passzoljon! Kemény csatának nézünk elébe, mert mind két fél igen nagy név a szakmában...

Hirdetés

Doboz és csomagolás

Kezdjük rögtön a dobozzal, mivel ismerkedésünk természetszerűleg itt kezdődik. Nagyon praktikus a ház elhelyezése a dobozban, könnyedén kiemelhetjük onnan (nem kell borítgatni). A csomagolás szokásos: az elmaradhatatlan védőfólia és a hungarocel párnák (kartonnal összefogva) szolgáltatják a sérülésmentes szállítást. Kapunk még szerelési útmutatót és a szükséges csavarokat a házhoz.

 


A doboz
Klikk!
Open
Klikk!
A csomagolás

Külső tulajdonságok

Megszabadulva a csomagolástól, megcsillan az alumínium házaknál megszokott letisztult ezüst szín. Impozáns látvány fogad minket. Az előlapra csak annyit tudunk mondani: "nagyon dögös", a Cooler Master designerei biztos "jómunkás emberek" voltak, minden elismerésünk az övék. Jól látható, hogy ez a ház átmenetet képez a megszokott 4 nagy helyes midi tornyok és a 6 nagy helyes nagy tornyok között, ugyanis ebben a házban 5 nagy (5,25") hely van. Megtömhetjük tehát a rendszert 3db mobile rackkel, 1db DVD/CD íróval, 1db Combo Drive CD/DVD olvasóval (vagy ahogy tetszik) és még a fix winchestereinknek is jut hely bőven. Külsőleg rakhatunk még a házba 1db kis (3,25") FLOPPY-t, ZIP Drive-ot, stb...

 

Klikk!
Ház
Klikk!
Előlap

Maradjunk még egy kicsit az előlapnál! A nagy helyek alatt közvetlen megtalálható a Power gomb, a Power LED, a HDD LED és a Reset gomb. Szerencsére nem szükségeltetik hozzájuk rotring, kézzel is könnyedén nyomogathatjuk a gyakran látott kék képernyőnk kényére-kedvére.


Power gomb, Power LED, HDD LED, Reset gomb

Még lejjebb haladva megtalálhatjuk a Front USB-t, és hogy ne legyen félreértés erre még az "USB Inside" felirat is felhívja könnyen elkalandozó figyelmünket. A vastag tömör alumínium fal védelmet kippatintva elénk tárul a 2db USB 2.0-ás port, amelyhez kényelmesen illeszthetjük digitális fényképezőgépünket, pen drive-unkat vagy egyéb kedvenc USB-s eszközeinket.

 

Klikk!
USB
Klikk!
Inside

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • DTK CAS9008 ATX szerver ház

  Az alumínium vonulat mellett a szerver házak otthoni felhasználása a másik divatos terület. Nem akartunk kimaradni mi sem.

 • DTK CAS74W U2 ATX midi ház

  Az alumínium és szerverházak után a kevésbé extravagáns, de sokkal elterjedtebb midi házakat is tesztpadra vetjük.

 • Casetek CK-1018 - ötletek tárháza

  A Casetek CK-1018 egy kifejezetten jól sikerült acélház, mely méltán veszi fel a versenyt a Chieftec és egyéb neves gyártók termékeivel.

 • Az AOpen H600-as tornya

  Az AOpen házak már a hőskorban is az élbolyba tartoztak, ám egy ideig a háttérbe szorultak. Mostanáig, egész pontosan.

Előzmények

Hirdetés