Hirdetés

CES 2014: bejártuk az LG standját

Hirdetés

Televíziók, megjelenítők, hangzás

Bár nincs pontos összehasonlítási alapunk, de az általunk látottak alapján meg merjük kockáztatni, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb standot az LG húzta fel az idei CES-en.


A bejárat [+]

A látogatókat a belépés után azonnal impozáns látvány fogadta. A 140 darab tévéből összeállított képernyőt a világ legnagyobb 3D-s falának kiáltotta ki a vállalat, ahol a térhatáshoz egy egyszerű passzív szemüveget kellett viselniük a nézőknek.


[+]

A fal előtt még a zárórában is meglehetősen sokan ültek, a közönség pedig rendszeresen tapsolt a demonstráció végén, ami mellett még a konkurencia munkatársai sem tudtak szó nélkül elmenni.


[+]

Tovább haladva, egy, az előbbinél már jóval kisebb méretű, 4K felbontású, szintén 3D megjelenítésre képes falba botlottunk.


[+]

A következő termék szintén Ultra HD, de ezen belül már 5K (5120x2160) felbontású volt, mely 21:9-es képaránnyal és 105 colos képátlóval büszkélkedhetett.


[+]

Jó pár hajlított LCD és OLED tévé is helyet kapott a standon, melyből az egyik szintén 5K felbontással bírt.


[+]

A hajlítható, nagyméretű OLED tévéről már adtunk hírt pár nappal ezelőtt. Az UHD felbontású modell képernyőjének görbülete a távirányítóval a néző igényeihez igazítható, a rendelkezésre álló 7,5 centiméteres tartományt pedig a tervezők a vizuális élményt meghatározó főbb tényezők, többek között a képernyőméret és a nézőtávolság alapján határozták meg.


[+]

Az feljebb említett kuriózumokon felül természetesen még egy nagy csokor másik készülék is helyett kapott a standon, melynek például része volt az a Harman/Kardon által fejlesztett, audiorendszerrel megspékelt, UHD-képes UB9800-as család is, aminek érkezéséről néhány napja már szintén beszámoltunk.


[+]

Az eddigieken felül kiállításra került egy 3,5 milliméter keskeny káva-káva távolsággal rendelkező FHD videófal, illetve egy 98 colos Ultra HD megjelenítő is.


[+]

Lézertévéből a 100 colos, Full HD felbontású HECTO2 került ki a standra.


[+]

A hang- és gesztusvezérlést is volt szerencsénk működés közben megtekinteni, majd kipróbálni. Mutatóujjunkkal egyszerűen lehetett irányítani a kiállított készülék alapvető funkcióit (pl. hangerő, csatornaváltás), illetve a beszédfelismerésnél is könnyen vette a lapot a szoftver.


[+]

Az LG webOS-alapú okostévérendszere is a CES alkalmával debütált. A korábban a HP-tól megvásárolt szoftver célja a korábbinál egyszerűbben, könnyeben és gyorsabban használható rendszer megalkotása volt.


[+]

A vállalat a feladatot sikerrel teljesítette, hiszen könnyű kezelhetősége révén a tartalmak keresése és megtekintése gördülékenyebb lett, ahogyan az okostévé más eszközökkel történő összekapcsolása, sőt még a kezdeti beállítások is, így a 2014-es modellek 70 százalékába már az új rendszer kerül.


[+]

A projektorokat sem hagyták otthon a dél-koreaiak, így többek között láthattuk a LED-es háttérvilágítású, Full HD felbontású PF85U-t, amit elsősorban a mobilitást szem előtt tartva fejlesztettek ki.


[+]

A különféle, hangzásért felelős termékeknek a megjelenítőkhöz viszonyítva már csak egy kisebb szelet jutott. Itt a házimozis térhangzásra kihegyezett eszközök mellett többek között az akár házibulikhoz is ideális X-Boom DJ Prót is megnéztük, bár ez a modell – néhány más termékkel együtt – valószínűleg nem lesz elérhető hazánkban.


Életképek [+]

PC, notebook, monitor

Az LG-től érkezik az első, Chrome OS-t futtató asztali PC, melyről először tavaly decemberben adtunk hírt. A Chromebase névre keresztelt "egybegép" (all-in-one) egy 21,5 colos Full HD (1920x1080) felbontású, (nem érintős) IPS kijelzőt kapott. A központi egység szerepét egy Haswell-alapú Celeron processzor tölti be, ami mellé 2 GB RAM és egy 16 GB-os iSSD társul. Mindezt kiegészítették egy 3.0-s és három 2.0-s USB porttal, hálózati vezérlőkkel, 1,3 megapixeles webkamerával, 5 wattos hangszórókkal és egy HDMI bemenettel, így a kijelző akár külső eszközökkel is meghajtható.


[+]

Egy másik modell, a 27V740 típusjelzésű egybegép már Windows 8.1-es rendszert kapott. A processzor szerepét itt is egy negyedik generációs, Haswell-alapú modell tölti be, de pontosabb részletekről itt nem esett szó. Az Intel központi egysége mellé egy NVIDIA GeForce GT 740M is került, mely kialakítástól függően 21,5, 23, 27 vagy akár 29 colos kijelzőt is meghajthat. A HDMI bemenet itt is megtalálható, így a gép szükség esetén egyszerű monitorként is alkalmazható, a PiP funkció segítségével pedig akár egy kisebb ablakban is megjeleníthető a csatlakoztatott külső eszköz képe.


[+]

Az első LG Tab-Book a tavalyi CES-en tűnt fel, az idein pedig már a Tab-Book 2-t is láthattuk. A Windows 8.1-es rendszert alkalmazó modellek egységesen 11,6 colos, Full HD IPS érintőkijelzővel rendelkeznek. A 11T740 jelzésű csúcsmodell 16,7 milliméter vastag, súlya pedig 1,05 kilogramm, míg a kisebbik, 11T540 jelölésű verzió értéke csupán 13,7 milliméter, 930 grammos tömeggel párosulva. Az előbbi modell Haswell-alapú Core i5 processzort, míg utóbbi az új Atomot tartalmazza a borítás alatt.


[+]

Az Ultra PC-t már a tavalyi IFA-n is láttuk, bár azóta némileg változtak a specifikációk, pontosabban akkor a 13Z935 típusszámú masinával találkoztunk, most pedig a 13Z940-et nézhettük meg. A mobil masina súlya csupán 0,98 kilogramm, míg vastagsága mindössze 13,6 milliméter az ilyen szempontból legkedvezőtlenebb pontján. A 13,3 colos, Full HD felbontású IPS kijező a két szélén csak 4,4 milliméteres kávát kapott. A processzor szerepét a fenti modellekhez hasonlóan ebben az esetben is Haswell-alapú (Core i5) központi egység fogja betölteni, míg a háttértár 128 vagy 256 GB-os SSD lehet.


Ismerős az épület? (2. kép) [+]

Az LG érkezőben lévő, prémium kategóriás monitorairól említést tettünk már egyik korábbi bejegyzésünkben. Elsőként a 34UM95 típusjelzésű, ultraszélesvásznú (~21:9 képarányú), 34 colos modellt vizsgáltuk meg, mely 3440x1440 pixeles felbontású IPS panellel rendelkezik. A monitor gyárilag kalibrált, 99%-os sRGB lefedettséggel érkezik, és Crystal Float Stand kialakításű állványa, illetve két darab Thunderbolt 2 portja van.


[+]

A 31MU95 jelzésű, úgynevezett Real 4K monitor a standard 3840x2160 pixel helyett valamivel nagyobb, egészen pontosan 4096x2160 képpontos felbontással érkezik, mindez természetesen ebben az esetben is IPS panelen. A gyárilag kalibrált, 99%-os sRGB lefedettség ennél a modellnél is megvan, akárcsak a két darab hátlapi Thunderbolt 2 csatoló.


[+]

A két érdekességre vonatkozóan sem az ár, sem pedig a piacra kerülés pontos időpontja nem derült ki egyelőre.


[+]

Tablet, mobil, és minden egyéb

Androidos tabletből a tavaly ősszel megjelent G Pad 8.3-mal képviseltette magát a gyártó, amit társoldalunk, a Mobilarena akkor be is mutatott.


[+]

Mobilok terén a G Flex vitte a pálmát, amiről szintén olvasható teszt lapcsaládunk hasábjain. Élőben látva már-már szürreális hatást keltett a hajlékony készülék, a bizonyos keretek között öngyógyításra képes hátlapról már nem is beszélve.


[+]

A különféle sportok szerelmeseire is gondolt az LG, így a Lifeband Touch csuklópántot és a Heart Rate fülhallgatót is saját szemünkkel tekinthettük meg. Az aszimmetrikus kialakítású, Bluetooth-alapú kapcsolatot alkalmazó Lifeband Touch érintésérzékeny OLED panelén az idő, a biometrikus adatok, a bejövő hívások és zenevezérlők láthatóak. A beépített háromtengelyű gyorsulás- és magasságmérő lehetővé teszi a legfontosabb teljesítménymutatók, így a megtett távolság, a sebesség, a lépésszám, az elégetett kalóriamennyiség és a tervezett iram pontos mérését.


[+]

A Heart Rate fülhallgató a fül belső részénél mérhető véráramlási adatok alapján állapítja meg a pontos biometrikus adatokat, például a pulzus és a becsült maximális oxigénfelvétel értékét.


[+]

A különféle háztartási gépeit is kiállította a vállalat. A Smart Home égisze alatt szinte minden eszköz "okosodik", legyen szó légkondiról, sűtőről, porszívóról, mosógépről vagy éppen hűtőszekrényről. Például utóbbi esetében a rendszer képes figyelni az ételek mennyiségét, illetve szavatosságának lejárását, amiről igény szerint telefonján értesíti a tulajdonost.


[+]

Az LG nem csak termékeire, illetve azok ízléses elrendezésére fordított nagy figyelmet: a helyszínen tartózkodó hölgyek is meglehetősen kedvesek, illetve csinosak voltak.


[+]

A látottak után nem tartjuk túlzásnak azt mondani, hogy az LG abszolút kitett magáért a CES-t illetően, hisz láthatóan semmilyen erőforrást nem sajnáltak a hatalmas stand felállításához. Ennek tükrében nem is csoda, hogy még a péntek délutánra némileg megcsappant látogatói vendégszám ellenére is csak nehezen lehetett elférni náluk.


A show pénteken délután 4 órakor zárult [+]

A kemény munka eredménye természetesen nem maradt el, ugyanis a vállalat összesen 35 különféle díjat zsebelt be az idei esemény alkalmával.

Oliverda

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés