Hirdetés

Casetek CK-1020 ház

Minőség új köntösben

Idestova másfél év telt el azóta, hogy szerkesztőségünkben járt a hazánkban akkor még nem túlságosan ismert tajvani Casetek CK-1018 típusú számítógépháza. A kasztni igen jó benyomást tett ránk; és – bár bizonyos megoldások visszaköszöntek más gyártók termékeiről – a ház számos kellemes meglepetéssel, jó ötlettel szolgált. A gyártó – köszönhetően eme ötletes megoldásoknak, illetve a termékek elfogadható árszintjének – igen rövid idő alatt jelentős piaci sikereket ért el. A CK-1018-on mára túlhaladt az idő; a cég kínálatában jelenleg több tucat különböző formájú, méretű és elrendezésű számítógépház szerepel, melyek mind megőrizték a nagy elődök jó tulajdonságait, sőt, bizonyos téren túl is teljesítik azokat.

Ezúttal egy ATX formátumú Casetek midi házat láttunk vendégül, mely korábban nálunk járt testvéréhez képest mintegy 6 centiméterrel alacsonyabb és körülbelül 40 dekagrammal könnyebb. A CK-1020 típusú ház mindazonáltal számos ponton hasonlít a másik modellhez.

A CK-1020 matt fekete borításának komorságát kissé megtöri az ezüstszínű, kulccsal zárható előlapi ajtó, mely a korábban bemutatott modellel ellentétben itt az egész frontot takarja, az ajtót tehát minden alkalommal ki kell nyitni, ha el akarjuk érni valamelyik 5,25 colos egységünket. Ez utóbbi rendszert van, aki kényelmetlennek találja; a CK-1018 vizsgálatakor mi is előnyként említettük, hogy a legfelső bővítőhelyre szerelt meghajtó eléréséhez nem kell kinyitnunk az előlapot. Ráadásul – annak ellenére, hogy a midi torony alacsonyabb – a CK-1020-ba eggyel több (szám szerint öt) 5,25 hüvelykes egység szerelhető, mint nagyobb testvérébe. A 3,5 colos előlapi helyek száma itt is kettő, az előlapot tekintve további egyezőség, hogy a bekapcsoló- és reset gombot csak az ajtó kinyitása után érhetjük el (a visszajelző fényeket zárt ajtónál is látjuk).

Az előlap jellegzetes ismertetőjegye az egyedi mintázatú, világító „berakás”, melyhez hasonlóval számos más modell esetén találkoztunk már, a Caseteket is utolérte tehát a divathullám. A mintázat elvileg tizenöt különböző formából választható, gyakorlatilag viszont a legtöbb leszállított darab a mi tesztpéldányunkkal megegyező ábrát tartalmazza.

Szintén a divatnak hódolva, átlátszó oldallappal érkezett a CK-1020, mely két szellőzőrést is biztosít az oldalra felszerelhető ventilátorok számára. Igazi Casetek-jellegzetesség viszont a ház tetején található „kémény”, mely mit sem változott az elődön található megoldáshoz képest. Persze jól bevált koncepción minek is változtatni, így a szellőző mellett található felnyitható fedőlap alatt lapuló Firewire-, USB- és audiokivezetések itt is jól jöhetnek, feltéve, ha nem építjük be a házat a bútorzatba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Asus Vento 3600 ház

  Olasz sportautókat megszégyenítő küllemű PC-házat tett le ajtónk elé az Asus.

 • Játékgépek ésszerűen

  Ma azoknak szolgálunk hasznos tippekkel, akik játékra használt konfiguráció építésén gondolkodnak, de nem akarják pazarolni pénzüket.

 • Noteszgépek a Sulinetben

  Megszokott hardverajánlónk után ma a Sulinet felé fordulunk; a program noteszgépei közül hívjuk fel néhányra a figyelmet.

 • Delux: autóbarátok háza

  Dizájnos számítógépházat és hozzá illő kiegészítőket láttunk vendégül.

Előzmények

Hirdetés