Canon EOS M10 - kis gép nagy szenzorral

Cserélhető objektív és APS-C méretű szenzor egy jobb kompakt áráért.

Videó, wifi

Videók terén csak a ma elvárható minimumot hozza a váz, ami a legfeljebb 1080p felbontást és 25p képfrissítést jelent, és 50p-t is csak 720p esetén kapunk, tehát nagysebességű felvételt, 4K/UHD felbontást vagy mikrofon/fejhallgató csatlakozást nem kapunk. Természetesen nem elvárató, hogy egy belépőszintű kamerában minden új(abb) technológia képviseltesse magát, és bár ebben az árkategóriában és a pozicionálást is figyelembe véve ez megbocsátható, mégis hiányérzetünk támadhat.

Az M10 megkapta az M3-ban is található Creative Assist módot, aminek köszönhetően könnyedén, csúszkák segítségével, akár valós időben is állíthatunk olyan paramétereket, mint az élesség vagy a kontraszt. Ezzel a legtöbb igényt biztosan ki is fogja elégíteni, ellentétében az időnként rendetlenkedő autofókusszal. Videózás alatt ugyanis, bár a 49 fókuszpontnak hála a lefedettséggel nincs gond, ám témaváltás esetén, ha nagy különbség van a tárgytávolságokban, akkor nem mindig reagálja le megfelelően a váltást az AF. Emellett kapunk még egy Hybrid Auto módot is, amivel videózás közben állóképeket is készíthetünk.

A videózás során is kapunk stabilizátort, aminek csak ki- és bekapcsolt állása között választhatunk, és hatékonysága is legfeljebb csak közepesnek mondható.

Az EOS M10 WiFi és NFC modullal is rendelkezik, mi több, a G5 X-hez hasonlóan dedikált gombot is kapott az oldalára a csatlakoztatás megkönnyítésének érdekében. A használathoz itt is szükségünk lesz a Canon Camera Connect alkalmazásra, hogy a távoli elérést aktiválhassuk. Természetesen lehetőség van a manuális, SSID-alapú csatlakozásra is.


Funkcionalitásban is a megszokottat kapjuk, így a galéria megtekintése és a képek lementése mellett lehetőségünk nyílik a váz távvezérlésére is, annak teljes funkcionalitása mellett. Az elkészült képeket egyszerűen megoszthatjuk a népszerű közösségi oldalakon a Canon Image Gateway segítségével, és akár geotag információval is elláthajuk azokat, amihez a koordinátákat értelemszerűen a telefon szolgáltatja. A kapcsolat tiszta rálátás esetén stabil, bár kissé lassú a reakcióideje, például az expozíciós értékek változtatása esetén többször is előfordult, hogy a váz késve vagy nem megfelelően reagálta le a változást.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés